Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Különdíjasaink

 

Minden évben igyekszünk tisztelegni a szakma legjobbjai előtt. Idén 17 remek szakembernek ítélt a zsűri különdíjat, egyvalaki pedig különleges elismerésben részesült.

 

Életműdíj
Meskál Tibor

Meskál Tibor igazi régi vágású úriember, aki majd hatvan dolgos évéből harmincat töltött külföldön, és a világ legelőkelőbb szállodáiban dolgozott - ahogy mondja, öt csillagnál lejjebb sosem adta. Budapesten a Corinthia hotelben neve és személye már-már fogalom. 

 

Az év budapesti szállodásai
Sameer Hamdan és Zuhair Awad
Sameer Hamdan és Zuhair Awad

A magyar szállodaipar karakteres és lendületes párosa, Sameer Hamdan és Zuhair Awad a Mellow Mood Group tulajdonosai. Nemrégiben „a magyar szállodaipar fejlesztéséhez számos idegenforgalmi beruházás megvalósításával hozzájáruló, több mint két évtizedes munkájuk elismeréseként” lovagkeresztet kaptak. A Mellow Mood a kezdetekben a szerényebb árú szállásokat kereső, főleg hátizsákos turistákat célozta meg, majd dinamikus terjeszkedésbe kezdett, és fokozatosan nyitottak a magasabb színvonal irányába. Legújabb és legkülönlegesebb szállodájuk, a Párisi Udvar Hotel Budapest 2019-ben nyílt meg.

Az év vidéki szállodása
Poncsák Pál
Poncsák Pál

Miskolc városa egyre ügyesebben aknázza ki adottságait és erőforrásait, a természeti környezet, a látnivalók, a fürdők és a kulturális programok turisták tízezreit vonzották a borsodi megyeszékhelyre. Az egykori acélváros és térsége mára az ország egyik legkeresettebb célpontjává vált, és ebben elévülhetetlen érdeme van az Avalon Resort & SPA szállodának. Igazgatója, Poncsák Pál elmondása szerint a befektetők helyszínválasztása szimbolikus volt: az egykori autóskemping helyén húzták fel a komplexumot, mely több mint 150 embernek ad munkát, akiknek túlnyomó többsége a megyéből és a városból származik.

Az év budapesti éttermesei
Csongrádi Csaba, Giczi Andor és Nagy Szabolcs
Csongrádi Csaba, Giczi Andor és Nagy Szabolcs

Csongrádi Csaba, Giczi Andor és Nagy Szabolcs egy pincében, a bulinegyed közepén hozták létre Budapest legjobb kisvendéglőjét, a Fricska Gastropubot.

Az év vidéki éttermese
Ásványi Rita
Ásványi Rita

A jelenleg Franciaországban élő HR-szakember, Ásványi Rita az Almalomb Kulináris Kitérő és Találkozóhely tulajdonosa, aki elérte, hogy Hosszúhetény sokak számára egyet jelentsen a kulturális és kulináris feltöltődéssel.

Az év séfje
Veres István
Veres István

A Michelin csillagot szerző Babel Budapest tehetséges séfje a Bocuse d’Or magyar döntőjének legújabb nyertese.

Az év executive séfje
Roland Holzer
Roland Holzer

Roland Holzer a Kempinski Hotel Corvinus Budapest főszakácsa, aki a Ten Roomsban tartott rendezvények és a The Kitchen Caters által kiszolgált események cateringjéért is felel.

Az év cukrásza
Menyhárt Attila
Menyhárt Attila

Menyhárt Attila a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza, aki olyan gusztusosan ötvözte a macaront és a mille feuille-t, hogy azzal bekerült a So Good magazinba, amit korábban magyar cukrász még nem tudott megugrani.

Az év pékje
Kovács Bea
Kovács Bea

Kovács Bea néha énekel a kenyereinek, de nem csoda, hiszen karvezető. Kisapátiban, a Búzalelke pékségben csodás kenyerek sülnek így.

Az év gasztro-videósa
Terei Miklós
Terei Miklós

Terei Miklós a Standról készült zseniális kisfilm operatőre, rendezője és vágója, aki állandó kísérője a Bocuse d’Or hazai versenyzőinek és minden valamire való gasztro-rendezvénynek.

Az év gasztro-showmane
Lakatos Márk
Lakatos Márk

Az utóbbi években több ismert celeb vágott bele a vendéglátó szakmába, de nem mindenki tudta sikerre vinni a vállalkozását. Az ország legismertebb stylistja, Lakatos Márk viszont ügyesen használta ki a népszerűségét, a Hold utcai Belvárosi Piac emeletén lévő pici kolbászozójának sikere töretlen. Zavarba ejtően közvetlen modorával és feltűnő stílusával Márk szerethető figura, aki lelkesen és hitelesen ír és beszél a gasztronómiáról. Szakácskönyvet is jegyez.

Az év gasztro-borásza
Mérész Sándor
Mérész Sándor

Mérész Sándor az Etyeki Kúria borásza, aki elmondása szerint véletlenül lett borász, bár aki kóstolt az utóbbi évtizedben Etyeki Kúria bort, erre csak annyit mond: véletlenek márpedig nincsenek!

Az év sommelier-je
Evans Victoria
Evans Victoria

Evans Victoria üstökösként robbant be a hazai borszakmába, a biztonság- és védelempolitikai szakértői karriert cserélve le a borok és éttermek világára. Dolgozott a Pierrot étteremben, a Costesben, jelenleg a Caviar&Bull étteremcsoport teljes bor- és italkínálatáért felel mind a hat étteremben, Máltán és Budapesten. Idén teljesítette a 4. szintet és szerzett diplomát a Wine & Spirit Education Trust (WSET) képzésen. Nem sokkal azután, hogy neki ítéltük az idén alapított sommelier díjunkat, elnyerte a Magyarország sommelier bajnoka címet a 2020-as Magyar Sommelier Bajnokságon.

Gasztro-vállalkozó
Pintér Máté
 
 
 
 
 
 
Pintér Máténak számos budapesti vendéglátóhelyet köszönhet a város: ő a Barside koktélbár, a Cupákos, a Raqpart és újabban a Felix ötletgazdája és stratégiai vezetője.
 
 
 
 
 
Különleges elismerés a vendéglátás területén felmutatott teljesítményért
 

Herczeg Ágnes

Herczeg Ágnes borstratégiai tanácsadó, borbíra és oktató, nemzetközi borszakértő, sőt, a borszakma egyik legígéretesebb szakértője 2019-től, mióta elnyerte a WSET és az IWSC ’Future 50’ nemzetközi díjat.

 

A 2019-ben átadott különdíjak nyerteseiről, akik az idei zsűrit adták, itt olvashatsz.

 

© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO