Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Gasztroborász

Hogyan választjuk ki ’Az év gasztroborászát?’

Az éttermekkel és vendéglátóhelyekkel legjobban együttműködő magyar borász személyének kiválasztása minden évben egy kétfordulós szavazás eredménye.

A kiválasztás fő szempontjai:

Olyan borászt keresünk, aki azon túl, hogy borainak minősége kiváló

  • kiállításokon, fesztiválokon megjelenik a borai mellett személyesen
  • gyakran szervez szakmai borvacsorát, bortúrát
  • képzést, tréninget tart a borait kínáló sommeliernek, felszolgálóknak
  • figyel az étlap és az itallap összhangjára, az ételek és borok harmóniájára

Az elmúlt években, csaknem száz kiváló étterem beküldött szavazatai alapján elsőként Bolyki János érdemelte ki ezt az elismerést, a rákövetkező évben Dr. Lőrincz György, majd Heimann Zoltán, ifj. Figula Mihály és Kovács Nimród. Tavaly Kertész Zoltán nyerte el a megtisztelő címet, idén pedig Szepsy István.

A szavazás menete

Az első fordulóban a megkérdezett étteremvezető, sommelier és chef felterjeszt 3, szabadon választott borászt. 3 hét alatt kialakul egy lista, melyet mi összesítünk, és mely alapján 5 névre szűkítjük a kört. A második fordulóban az 5-ös listából a legjobb borász kiválasztására kérjük a partnereinket.

A kapott eredmények összesítése után egyértelműen kiderül, ki nyeri el ’Az év gasztroborásza címet.’ A díj odaítélésének célja, hogy a vendéglátóhelyekkel kiemelten jól együttműködő borászokat példaként állítsuk borásztársaik, valamint a hazai gasztronómia szereplői és vendégei elé.

© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO