Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

INNIO - Jóval több, mint egy borbár!

Nemrégen kellemesen elüldögéltünk az INNIO-ban, és néztük a késő nyáresti nyüzsgést az Október 6. utcában. Ha valaki azt gondolja, hogy ez csak egy borbár, az nagyot téved, hiszen az “ENNI” van a főszerepben. Persze a bor továbbra is fontos. Igen széles a nemzetközi kínálat és a hazai válogatás is rendkívül izgalmas - főleg kis, ritka tételek, kisebb borászatoktól.

Tóth Szilárd - a tehetséges séf - sok inspirációt merít a Skandináv országok konyhájából, és ezt kiváló alapanyagokkal és a magyar konyha ízeivel párosítja. Minden fogás csupa innováció, és a kis ‘amuse bouche’ séf ajándékok szellemesek és meglepőek, mint például az elején egy csigalevél apró görögdinnye darabkákkal és sudachi citromlével. Apró élmény, de kiváló.

Kezdtünk egy gyöngytyúk erőlevessel, amelyben volt gyöngytyúk hússal töltött ravioli, finom apró zöldségek és pici petrezselyemolaj a tetején. Ezer íze volt. Ehhez egy biodinamikus Meinklang Grüner Veltlinert ittunk. Szenzációs. Volt még a kezdeteknél egy selymes nyúlmájas kis almakompóttal és a saját készítésű kenyerükkel (amit egyébként nehéz abbahagyni…).

Főételként császárhúst kóstoltunk, ami egyszerre volt omlós és ropogós, ahogy lennie kell. Ehhez volt egy kevésbé ismert tarlórépa köret, céklalevélbe göngyölve. Briliáns ízkombináció. A Tolnai Grál Pincészetből ittunk egy üde, könnyű Kékfrankost hozzá, ami tökéletesen passzolt ehhez a főételhez. Bárány fartőt is kóstoltunk, edamame babpürével és savanyított német kamillával, amit - bevallom őszintén - nem ismertem. De ez a jó ebben a mai gasztró-forradalomban, hogy mindig lehet valamit tanulni.

Számomra a legizgalmasabb az én desszertem volt: kenyérfagylalt tárkonnyal és fagyasztott túróval, aminek szinte por jellege volt, viszont nagyon jó íze. Nem volt édes, ami nekem eleve egy plusz pont. Ehhez okosan párosítottak Kovács Nimródtól egy 2014-es Chardonnay-t ami 13 hónapot töltött tölgyfa hordóban. A kóstoló társam pedig vállalta a mákos nudlit, kecsketej fagyival és meggyel. Boldog volt.

És még egy pár szó a kávéról, hiszen itt ezt is fontosnak tartják. A Dán Coffee Collective céget képviselik, és van fehér pörkölésű kávéjuk is.

Minden a legmagasabb minőségű és nagy gonddal válogatott: a Riedl poharokon át a kézzel készített kerámia tányérokig és a szeszesital választékig. Érdemes végigböngészni a az itallapot: prémium kategóriás rumok, wiskey-k, vodkák.

Levezetésként kaptunk még egy séf ajándékot, ami egy falat görögdinnye volt jégágyon szervírozva, Maldon tengeri sóval, lime héjával és fekete kardamommal meghintve. Ezzel a tökéletes és izgalmas ízzel búcsúztunk.

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO