Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Szent Vince ünnepe Pannonhalmán

2012. január 12.

A boros gazdák több évszázados tapasztalatán nyugszik a kijelentés, miszerint »ha megcsordul Vince, tele lesz a pince«, azaz ha napsugár örvendeztet e napon, akkor bő termés várható. A szőlősgazdák tehát hosszú ideje Szent Vince napjának időjárásából jósolják az eljövendő szüret minőségét, miközben pincéről pincére járnak, az új borokat kóstolják, a dűlőkben pedig Isten áldását kérik a tőkékre.

Pannonhalmán az Apátsági Pincészet munkatársainak maroknyi csapata első alkalommal tavaly egészült ki vendégekkel, hogy az újjáélesztett hagyományhoz híven a dűlőket járva a Szent János nap megáldott St. Martinus újborral hintse meg az ültetvények szőlőit. A látogatók támogatásának eredményességét az elmúlt évtized talán legszebb évjárata bizonyítja, amelynek 2012-es ismétléséhez január 21. szombaton újfent várják a csatlakozni vágyókat.

Érkezzen akár távolról vagy közelről, éhesen vagy szomjasan, a vendéglátók gondoskodunk mindarról, ami elengedhetetlen az örömteli közösségi élményhez: pálinka- és pogácsakínálás, túravezetés a dűlőkbe, forraltborozás, közös zsoltáréneklés, ínycsiklandó vacsora a Viator Étteremben, szálláslehetőség azok számára, akik e nap éjszakáját a monostor vendégházában, a Szent Jakab Házban szeretnék eltölteni.

A január 21-i szombati program zárására különleges menüt állított össze a Viator étterem, természetesen az apátsági pincészet legjobb boraival harmonizálva. A részletek az étterem honlapján olvashatók.

A programon történő részvétel regisztrációhoz kötött, amely jelentkezési sorrendben történik és legfeljebb 50 főt tudnak fogadni, ennek megfelelően a jelentkezés határideje 2012. január 18. szerda.

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO