Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Pécsi Borozó Adventi Borszalon 2019

2019. október 21.

A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin 2019-ben második alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont, ahol számos hazai és külföldi pincészet borait, mintegy 200 tételt, valamint más kiállítók termékeit (sajtokat, hústermékeket, csokoládékat, kekszeket és más helyi különlegességeket) kóstolhatnak és vásárolhatnak meg az érdeklődők.

A pécsi adventi időszak legjelentősebb társasági eseményének részeként rendezik meg a Littke Palace-ban a második Zé Fesztet, egyben itt adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat is. Az Adventi Borszalont tavaly rendezte meg először az egyetlen regionális, országos és közép-európai kitekintésű magyar gasztronómiai és bormagazin. A Pécsi Borozó borszalonja már az első kiadásában is a legjelentősebb beltéri pécsi boros rendezvénnyé vált, amelyen 2018-ban 60 kiállító jelent meg és 450 vendég érezte jól magát. Idén közel 100 kiállító érkezését jelzik a szervezők, elsősorban a régió mutatkozik be, vagyis pécsi, villányi, szekszárdi és tolnai borászatokkal találkozhatunk nagyobb számban, de érkeznek pincészetek az ország más borvidékeiről, sőt külföldről (Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Montenegró, Románia) is.

Az egynapos, december 7-re tervezett rendezvényen adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészete, étterem és szálláshelye díjakat is. A harmadik alkalommal kiosztandó elismerésekre a Pécsi Borozó olvasói és a szerkesztőség munkatársai voksolnak. Az Adventi Borszalon részeként rendezik meg az idén a második Zé Fesztet, azaz a Pécsett nemesített zé-fajták (zenit, zefír, zéta, zengő, zeusz) termelőinek találkozóját, amelynek kezdeményezője és társszervezője a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete. A Pécsi Borozó Adventi Borszalonját nem titkolt szándékkal a legjelentősebb vidéki, beltéri boros rendezvénnyé szeretnék fejleszteni a szervezők, ennek megfelelően évről-évre nagyobb területen, több kiállítóval és remélhetőleg egyre több vendéggel is rendezik meg, akik nem csak Pécsről és a régióból, de akár távolabbról is érkeznek. A borszalonnak helyt adó Littke Palace Látogatóközpont a pécsi pezsgőgyártás emblematikus színhelye, a nemrégiben felújított épületegyüttes és pincerendszer színvonalas és méltó helyszín.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO