Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Már sörből is készítenek hamburgert

2017. november 02.

A sör egyik legfontosabb alapanyagából, malátából csinálnak hamburgert a FIRST első belvárosi pubjában. A Dob utca 3-ban minden a sörről szól: a nassolnivalókban és a hamburgerek zsömléjében is felfedezhetők a ropogós malátamagok.

 

 Egyetlen pubba költözött idén október végén a Budavári és Belvárosi sörfesztivál kínálata: a FIRST első belvárosi pubjában több, mint 200 féle sörkülönlegességet lehet megkóstolni. A tulajdonosok (a Belvárosi és Budavári Sörfesztivál főszervezői) idén nyáron nyitottak látványsörfőzdét a Váci úton, most pedig a belvárosban lobbiznak a minőségi sörfogyasztásért: csapfoglalásokat, sörszakmai-előadásokat, sörvacsorákat és sörkóstoló kurzusokat szerveznek a Dob utca 3 alatt.

Az új pubban összesen 19 féle sört vertek csapra, olyan ritkaságokkal, mint a Mikkeller, Omnipollo, TOOL vagy a Brewdog sörei. A külföldi kínálattal frissességben kel versenyre a ház söre, amit minden héten frissen, egyenesen a sörgyárból hoznak. A pult mögött álló csapat pedig jól képzett sörszakértőkből áll, akik mindent tudnak a márkákról. A tulajdonosok célja ugyanis, hogy a vendégek minden egyes alkalommal megtudjanak valamit újat a sörökről és rátaláljanak a saját sörízlésükre. 

 
Szerintünk a bor, whisky és konyak után - ahogy külföldön is – itthon is a sör lesz az új trend. Mi azt szeretnénk elérni, hogy az emberek kulináris élményként tekintsenek a sörre, merjenek egy-egy decit kóstolni öt helyett, és tanulják meg azt is, milyen ételekhez milyen sörök illenek igazán. Ezért is szervezünk kóstolókurzusokat, sörvacsorákat – mondta el Kurucz Gergely, a hely egyik tulajdonosa.  
 
A hatalmas választék mellett a vendégek a legkülönbözőbb formákban találkozhatnak a sör jellegzetes ízével. Ugyanis a pubban kapható burgerek zsömléjébe is kerülnek pirított malátaszemek, amelyek karakteres ízükkel az egész ételt meghatározzák. Az erősebb, töményebb sörökhöz pedig érdemes önmagában is elropogtatni egy-két maláta szemet, amit nassolnivalóként helyeznek minden egyes asztalra.
Bővebb információ itt.
 
Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO