Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Magyar borokkal hódít a brit Lidl

2017. augusztus 11.

A Lidl szerint, a magyar borok értékesítése magasabban szárnyal, mint valaha,ezért 15 remek magyar bort vett a kínálatába a brit Lidl, köszönhetően azok egyre nagyobb népszerűségének.

Tavaly például a Lidl Hungary 6,1 millió palack magyar bort adott el a külföldi közönségnek, ami egész pontosan a duplája a 2015-ben exportált mennyiségnek. A becslések szerint ebben az évben további 20%-os emelkedés várható abban a tíz európai országban, ahol a Lidl értékesíti magyar borait. Ennek a növekedésnek köszönhetően pedig különösen nagy hangsúlyt kíván fekteteni a magyar választékra az áruházlánc - legnagyobb örömünkre!

 

A termelők között a legnagyobb nevek mellett - mint pl. Grand Tokaj - a kisebb, minőségi termelők is bemutatkozhatnak. Az egri Bolyki János Indián Nyár birtokborát 7 fontért, azaz kb. 2400 forintért vehetik meg a vásárlók. A magyar borokat palackonként 5 és 8 font közötti áron kínálják.

 

 

A brit Lidl üzletek "Wine cellar" kínálatának egyébként 37%-a újul meg, és bővül további 41 borral Németországból, Ausztriából és Franciaországból. 

 

Jelenleg 670 brit Lidl-ben ismerkedhetnek a fogyasztók a magyar borokkal. 

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO