Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

III. Prestige Award

2013. január 07.

Harmadszor adták át a Prestige Reserve Club és Doszpod László által alapított szakmai-média díjat. Az elismerésben a legmagasabb presztízsű magyar borászat, borétterem, borbár és borszaküzlet részesülhet.

A díjátadóra 2012. december 13-án került sor, a budapesti Kárpátia Étteremben. A vendégek között ott szerepeltek a tavalyi évek győztesei, a borász szakma és a sajtó képviselői is. A vándordíj, a büszke Bacchust ábrázoló szobor, mely Gáspár Géza alkotása, idén a Takler Pincészethez került, amely az elmúlt 10 évben stílusteremtővé vált szinte valamennyi szekszárdi nagy bor kategóriájában. A névhez számtalan nagy terrroir bor kapcsolódik: a telt, gyümölcsös, érett és arányos vörösborokban több évjáratból is maradandót alkottak, kóstolják csak meg a Regnum, Primarius, Cabernet Franc Reserve, Cabernet Sauvignon Reserve, Kékfrankos Reserve, Syrah Reserve, Bartina Cuvée, Bikavér Reserve borokat! A Takler Pincészet laudációjához két elkötelezett borértő is csatlakozott, dr. Freund Tamás akadémikus professzor és Besenyei Péter többszörös műrepülő világbajnok és borlovag személyében. Mindketten méltatták Takler Ferenc elkötelezettségét, alaposságát és a Takler Trió példaértékű együttműködését.
A legjobb borétterem: Csapody Balázs és csapatának étterme, a Kistücsök, mely évek óta a legkedveltebb hely a Balaton partján.
A legjobb borbár
: DiVino, ahol a Junibor szelekcióra épülő kínálat és a finom közönség együtt járul hozzá a jó hangulathoz.
A legjobb borszaküzlet: Bortársaság Parlament, a Bortársaság sorozat legújabb, modern, tágas, barátságos üzlete.
A díjhoz felajánlások is érkeztek: A Budapest Week Publishing (Freed Péter kiadó és Kerényi Péter igazgató) egy 1 millió Ft értékű kommunikációs csomagot nyújtott át Takler Ferencnek, a Pauker Nyomda (Vértes Gábor) pedig egy nyomdai munkára beváltható bónt. Mátyók József a Borkultusz online felületén történő egyhónapos promóciót ajánlott fel a Takler Pincészet és a Kistücsök Étterem részére. A Nemere II. (a Balaton és a tavalyi Borregatta legszebb vitorlás hajója) tulajdonosa, Láng Róbert, valamint Doszpod László a Prestige Reserve Club részéről felajánlásukban biztosították a Takler Pincészet részére a 2013-as Borregattán történő közös (Takler Prestige Team) részvétel lehetőségét.

 
 
Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO