Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Furmint Február 2019

2019. január 29.

Február 7-én egy nagy kóstoló adja meg az alaphangulatot az egész hónapot átölelő Furmint Február programsorozathoz. A Furmint Február Nagy Kóstoló hagyományosan a Vajdahunyadvárban várja a borkedvelő közönséget, február első csütörtökjén.

A Furmint Február alulról szerveződő, civil összefogás, melynek révén 2019-ben immár tizedik éve terelődik koncentrált figyelem a furmintra februárban. Kézdy Dániel fejéből pattant ki az ötlet, hogy egyik kedvenc szőlőfajtájának kiemelt szerepet biztosítson. Elindult a kampány kb. 30 kiállítóval, s idén már több, mint 200 féle furmintot kóstolhatunk február 7-én.

Dániel vezető pincészetekkel, éttermekkel és borkereskedésekkel együttműködve dolgozik azért, hogy ebben a zord téli hónapban minél több ember ízlelje meg a furmintokat. A furmint és étel párok komponálásához biztos kéz és ízlés szükséges, de a siker valódi íz-illat élményt hoz. Erről számos izgalmas furmintvacsorán megbizonyosodhatunk, hiszen megannyi hazai - sőt immár határainkon túli - vendéglátóhely is részt vesz a rendezvénysorozatban, ahol egyes fogásokat vagy külön ételsorokat kifejezetten furmintokhoz komponálnak a séfek. A furmint igen sokféle lehet, ezáltal széles lehetőségeket kínál a bor és étel párok kialakításához. A szárnyasoktól a steaken át a desszertekig rengeteg párosítás működik jól.
A Furmint Február Facebook oldalát érdemes böngészni további részletekért.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO