Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Furmint Február 2017

2017. január 12.

Február első csütörtökén egy nagy kóstoló adja meg az alaphangulatot az egész hónapot átölelő Furmint Február programsorozathoz. Idén már több, mint 90 kiállító borait lehet majd kóstolni a Vajdahunyadvárban.

A Furmint Február alulról szerveződő, civil összefogás, melynek révén 2017-ben immár nyolcadik éve terelődik koncentrált figyelem a furmintra februárban. Kézdy Dániel fejéből pattant ki az ötlet, hogy egyik kedvenc szőlőfajtájának kiemelt szerepet biztosítson. Elindult a kampány kb. 30 kiállítóval, s idén már több, mint 90 kiállító borai közül válogathatunk a Vajdahunyad várában megrendezésre kerülő nagy kóstoló eseményen, február 2-án.

Dániel vezető hazai pincészetekkel, éttermekkel és borkereskedésekkel együttműködve dolgozik azért, hogy ebben a zord téli hónapban minél több ember ízlelje meg a furmintokat. A furmint és étel párok komponálásához biztos kéz és ízlés szükséges, de a siker valódi íz-illat élményt hoz. Erről számos izgalmas furmintvacsorán megbizonyosodhatunk, hiszen megannyi vendéglátóhely vesz részt a rendezvénysorozatban, ahol egyes fogásokat vagy külön ételsorokat kifejezetten furmintokhoz komponálnak a séfek. A furmint igen sokféle lehet, ezáltal széles lehetőségeket kínál a bor és étel párok kialakításához. A szárnyasoktól a steaken át a desszertekig rengeteg párosítás működik jól.
A Furmint Február Facebook oldalát érdemes böngészni további részletekért.

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO