Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Ezért rendelj bort online

2019. július 23.

Mi magyarok az online tér világában talán kevésbé mozgunk otthonosan: míg külföldön rengetegen rendelik online már a bort is, mi továbbra is a szupermarketeket és a borászatokat tekintjük elsődleges vásárlási helyszínnek. Pedig online nemcsak egyszerűbb a bornak utána olvasni vásárlás előtt, de rendelésünk mellé számos ajándékot és kedvezményt is kaphatunk.

A Nagy Bor Teszt, hazánk legnagyobb boros kutatásának tavalyi eredményeiből kiderült, hogy továbbra is leginkább szuper‐ és hipermarketben vásárolunk (34%), amit a borászat, pincészet (21%), illetve a diszkont (18%) követ. Negyedik helyen a borszaküzletek jönnek (12%), az internet aránya pedig továbbra is alacsony (1%). A válaszadók mindössze 1%‐a vásárol gyakran interneten bort, 9%‐nál előfordult már, a fele ki sem próbálná. De vajon mitől félünk, ami miatt ki sem próbáljuk? Míg egy általános élelmiszerüzletben kizárólag a saját tapasztalatainkra, emlékeinkre hagyatkozhatunk – esetleg a látványos, feltűnő címkékre –, egy borszaküzletben jó esetben már az eladó is segítségünkre lehet. Ők legtöbbször valóban felkészültek, és személyre szabva is tudnak nekünk bort ajánlani, persze csak a saját készletükből.

A Nagy Bor Teszt válaszaiból az is kiderült, hogy az otthoni borfogyasztás aránya 50% feletti, amit a vendégség követ (20%), megelőzve a szórakozóhelyen, étteremben történő fogyasztást (14%). Ha pedig elsősorban otthon borozunk, akkor miért ne rendelnénk otthonra a bort?

Az online borvásárlásnál kevés kényelmesebb dolog létezik manapság, további nagy előnye, hogy komoly kutatást végezhetünk a beszerzés előtt: tájékozódhatunk a borászatról, az évjáratról és a kóstolási jegyzetekből is. Így konkrét tervvel állhatunk neki a bor kiválasztásának, a saját szempontjaink alapján. Ha rászánjuk magunkat az online vásárlásra, azaz a lehető legszélesebb borlistából történő merítésre, akkor érdemes alaposan felkészülni. Már csak azért is, mert az említett kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók jelentős része (27%) hetente többször fogyaszt bort, 20% hetente egyszer, 7% naponta. Vagyis több mint 50% legalább heti rendszerességgel iszik bort.

Miért éri meg a netről rendelni bort?

- nem kell hozzá autó, nem kell cipekedni, sem tömegbe menni 
- nem kell nyitvatartási időhöz alkalmazkodni
- nem kell senki tukmálásának vagy dilettantizmusának kitenni magunkat, saját szempontjaink alapján dönthetünk

Mire érdemes figyelni online rendelésnél?

- Mindig ellenőrizzük a pontos árakat, határidőket és szállítási feltételeket!
- Végezzünk alapos kutatómunkát, mások mit írnak a borról, borászatról!
- Vegyük tudomásul, hogy nem tudjuk megkóstolni a bort vásárlás előtt!
- Egy-egy webshop hírlevél-listájára feliratkozva mindig kapunk értesítést az újdonságokról, akciókról.
- Ne vállaljunk be olyan kötelezettségeket, amiket nem akarunk!
- En primeur (azaz előrendelős) borokat csakis jól ismert márkáktól rendeljünk!

Tipp

Ha még sosem próbáltad az online borrendelést, akkor itt az ideje! A Winelovers Webshopban július 22-24. között közel 2000 bor kapható óriási akcióval.

bor
Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO