Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Elindul a HUBA: csúcsgasztronómiai ízutazással vár a budapesti sörtanfolyam

2019. június 27.

A világ legfontosabb sörfajtái, a sörök történelme, a sörkóstolás tudománya és az alapanyagok széles skálája mellett a sör gasztronómiai szerepét is részletesen bemutatja a HUBA – Hungarian Beer Academy sörtanfolyama, melynek a Kaluzál téri Vásárcsarnok emeletén található Borganika ad otthont. Az első kurzus július 9-én kezdődik. A képzéssel kapcsolatos további információk a sörtanfolyam weboldalán találhatóak.

A két estés kurzus során a résztvevők mintegy húszféle sört, és több olyan ételt kóstolnak meg, amelyeket vagy tradicionálisan a mellé kínált sörtípussal szokás fogyasztani, vagy a tanfolyam szervezőinek kreatív sör-étel párosításáról van szó.

Szeretnénk megmutatni, hogy az egyes sörtípusok nagyszerűen működnek az újhullámos európai konyhák izgalmas fogásaival is” – mondta Pancsovay Zita, a Borganika séfje, a sörtanfolyam háziasszonya. A Budapest belvárosában, a Klauzál téren szervezett sörtanfolyam első időpontja július 9-10. „A kurzusok során bemutatásra kerülő sörök és ételek sora az aktuális kisüzemi kínálathoz igazodva változik, annak érdekében, hogy minden alkalommal be tudjunk mutatni néhány olyan különlegességet, amely adott esetben egyenesen a sörfőzdéből érkezik a HUBA hallgatóinak poharába” – fogalmazott Simonfai Balázs, a Brew!Studio oktatója.

Knap Gábor, a Beerporn.hu főszerkesztője, a Hungarian Beer Academy projektmenedzsere tájékoztatása szerint az első tanfolyam sörsora, és az adott sörökhöz kínált ételek már összeálltak, zajlik a párosítások finomhangolása. Klasszikus párosítás lesz a pilseni típusú sör mellé a Nakládaný hermelín, amely a szokásostól némileg eltérő fűszerezést és sörös érlelést kap. A bemutatott american pale ale sör mellé zöldfűszeres, komlós, mini pulled pork bucit kínálnak, az impreial IPA társa pedig Körtébe töltött kéksajt lesz, dióval és mézzel. Ugyancsak főételként jelenik majd meg a berliner weisse típusú sörhöz kínált Csirkepaprikás gerbeaud, uborkasalátával, de a desszertek közé is sikerült igazi különlegességeket csempészni. A tanfolyamon kóstolt imperial stout társa Brownie pohárkrém lesz, míg a barley wine sör mellé Barley Wine sütinyalóka érkezik majd.

A tanfolyamon bemutatott sörtípusok sora a különböző láger söröktől a búzasörökön át a legváltozatosabb felsőerjesztésű sörökig tart, olyan főzetekkel, mint a könnyed saison, a spontán erjedésű belga lambic, a napjainkban igen divatos sour ale, vagy a fahordós érlelésű sörök.

A HUBA – Hungarian Beer Academy célja, hogy a korábban soha nem látott sebességgel változó hazai és nemzetközi sörvilágról rendszerezett tudást biztosítson, ezzel segítve a vendéglátásban, sörfőzésben, médiában és gasztronómiában dolgozókat. A tanfolyamon a sörvilággal kapcsolatos elméleti információk mellett a szakmai sörkóstolás gyakorlatában, sörleírások készítésében is elmélyülnek a hallgatók.

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO