Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

BorÁmor és a horvátok - indul a 21. borfesztivál

2012. szeptember 11.

A fesztivál célja nem kevesebb, mint bemutatni Magyarország és a világ legjobb borait, összehozni a borkészítőket és borrajongókat, valamint felejthetetlen élményt nyújtani - mindenkinek. Az idei kulcsszavak: Horvátország, borÁmor és ifjú titánok.

A Budavári Borfesztivál az őszi fesztiválszezon csúcspontja. A vár történelmi falai között a legszebb vörös és fehérborokat kóstolhatja meg a fesztiválra látogató. Mivel a hazai borászok mindent megtesznek, hogy ott legyenek ezen az eseményen, személyesen találkozhatunk velük. A hazai nedűkön kívül számos külföldi bor is kóstolásra kerül: idén Horvátország borrégiói kapnak kitüntetett figyelmet.

Újdonságok


A fesztivál évről évre többet nyújt: idén borrandizhatunk, a BorÁmor program résztvevőjeként könnyed hangvételű rapidrandira számíthatunk moderációval és - természetesen - borral. A Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete a másik díszvendég: az ország 10 borvidékének 28 ismert, a magas minőségű borkészítés iránt elkötelezett fiatal termelője szórakoztatja majd a közönséget az Oroszlános udvarban, a Magyar Rádió színpada mellett.

Hagyományok


A fesztivál 800 fős szüreti menetét idén is a hazai borrégiók vezetői és a Szarvasgomba Rend lovagjai vezetik számos néptánc együttes zenei aláfestésével. A fesztivál színpadán közel 50 előadó teszi tiszteletét, köztük a Ghymes, a Raczkajam és az Orosz Zoltán Quartet. Hagyományosan lezajlik a jótékonysági borárverés is, melynek bevételét minden évben a Máltai Szeretetszolgálat kapja. Fellálítják a VinAgora sátrat, lesz Boregyetem is, ingyenes WI-FI szolgáltatásra és i-phone applikációkra szintén számíthatunk.

Gasztronómia


A jó borokhoz finom ételek dukálnak. A grill és bogrács ételek, báránygulyás, töki pompos, kecskesajtok, sonkakülönlegességek és mangalicahús mellett idén horvát finomságokat is kóstolhatunk: öt napon át a frissen szelt dalmát sonka és a délszláv konyha emblematikus fogásai csábítanak.
Ahogy egyes boroknak jót tesz az idő múlása, úgy válik ez a rendezvény is évről évre profibbá és egyre színesebbé. Érdemes kilátogatni évről évre. Mi ott leszünk!
 

 

 

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO