Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Abaúj ízei taroltak, minden halmazállapotban!

2019. október 16.

A Bestillo Pálinkaház őszköszöntő pálinkavacsorára várta ínyencségekre fogékony gourmet közönségét az encsi Anyukám Mondta étteremben. A minőség tekintetében kompromisszumokat nem ismerő páros ismét nagyot alkotott.

Czakó Mónika és Czakó Gábor valamint a Dudás-fivérek kapcsolata évtizedekkel korábbra nyúlik vissza. Mind a Bestillo, mind az Anyukám Mondta a térség nagyköveteiként hirdetik: Abaúj az a hely, ahová érdemes felkerekedni, végigjárni, végigkóstolni minden szépségét, finomságát. Mindketten hisznek a környezetükben és tesznek is a térség felvirágoztatásáért. Helyi termelőktől vásárolják az alapanyagokat, van olyan beszállító, aki csak azért termeli például a málnát és annyit, hogy kiszolgálja a pálinkafőzde és az étterem igényeit. Az őszköszöntő pálinkavacsorán a térség értékeit bemutatva, együtt, egymásra építkezve vezették végig a vendégeket a gazdag kínálat őszi palettáján. „Szeder, piros vilmoskörte, Szomolyai cseresznye – a szortiment debütálója, som és a térség zászlóshajója, a gönci barackpálinka adta az ihletet Dudás Szabolcsnak a menüsor összeállításához” – mondta Czakó Mónika, a Bestillo Pálinkaház társtulajdonosa. „A kísérletező kedvünk, a kompromisszumoktól mentes minőségbe vetett hitünk összetalálkozott a Dudás fivérek kreatív, nyitott, alkotó energiáival, és olyan menü született, amire mindannyian büszkék vagyunk. Ez az első közös estünk, de úgy látjuk, ez a kooperáció máris megérett a folytatásra.

A Hernád-völgye egy kiaknázatlan aranybánya, a sok zamatos gyümölcs, a páratlan erdei gombák mellett van itt nyúl, szarvas, bárány. Ezeket elegyítve álmodtuk meg az est ívét: kezdésként a szederpálinkához egy nyúlpástétomot készítettünk, hozzá házi kovászos kenyeret kínáltunk, ezt követte a füstölt zellerpürével és körte chutney-val tálalt bárányszív, amely mellé piros vilmoskörtét kortyolhattak a vendégek. A Bestillo most debütáló cseresznye-pálinkája adta az ötletet a rozé kacsához, természetesen nem csak a pohárban, de a tányéron is megjelent a cseresznye” – részletezte az Anyukám Mondta séfje. „Nem mindennapi ízvilágot nyújt a sompálinka, erre reflektálnunk kellett a következő ételkompozícióval: szarvasbélszínt készítettünk gesztenyekrémmel és erdei gombákkal. Az est záróakkordjaként az újragondolt zserbónk került a vendégek tányérjára, melynek ötletadója az est sztárvendége, a gönci barackpálinka volt.” Az ínyenc gasztronómiai túra első felvonása teljesen rabul ejtette a közönségét, mindenképp több felvonásos darab lesz ez…

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO