Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

26. Budapest Borfesztivál

2017. augusztus 30.

Huszonhatodszor nyitja meg kapuit szeptember 7-10. között Európa egyik legszebb borfesztiválja, a szokásos helyszínen, a Budai Várban. A látogatók 15 ország közel 200 borászatától mintegy 5000 féle bort kóstolhatnak idén.

A Budapest Borfesztiválon Magyarország BORÁSZAINAK SZÍNE-JAVA kínálja kóstolásra legszebb borait, és a hazai nedűk mellett neves borkereskedők jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül. A borkínálatban ott lesznek a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken érmeket, díjakat nyert borok, és készítőik, akik szívesen beszélgetnek a borkedvelőkkel és akiknek szakszerű útmutatásait, tanácsait érdemes megfogadniuk mindazoknak, akik értő borfogyasztóvá kívánnak válni.
 
A világzene legkedveltebb magyar együttesei, népzene, néptánc, és a jazz teszi felejthetetlenné a Borfesztiválon eltöltött órákat.
Színes, látványos, táncos-zenés forgatag a szőlő- és bortermelő eleink tiszteletére, a Budai Várban, a Borfesztivál utolsó napján rendezett SZÜRETI FELVONULÁS - NÉPZENEI ÉS NÉPTÁNC GÁLAünnepén. Igazi látványosság, ünnepi hangulat, amely a régmúlt szüreti mulatságait idézi fel. A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó, néptánc és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendjeinek, borbarát egyesületeinek tagjai alkotják.
 
Idén a Borfesztivál CHILÉT látja vendégül. A látogatók megismerkedhetnek az ország rendkívül gazdag bortermelési örökségével és a chilei borkínálat hatalmas változatosságával.
A Borfesztivál idén is különleges GASZTRONÓMIAI KÍNÁLATTAL készül a hazai minőségi alapanyagokra és a Vendégország ízeire, tájegységek gasztronómiájára épülő kínálatával. Régi receptúrák újragondolva, kézműves hagyományőrző termékek és eleven bisztró konyha egyszerre a Budai Várban.
 
Belépőjegyek 3200 Ft-ért kaphatók a helyszínen, illetve elővételben kedvezményes áron a Borfesztivál oldalán. A napi karszalag tartalmaz egy kristály kóstolópoharat és egy pohártartó szütyőt is.

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO