Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

XIV. Medvehagyma Fesztivál

2017. március 06.

A Pécs közeli Orfűn idén is megrendezésre kerül a Medvehagyma Fesztivál. A rendezvényen az illatos medvehagyma és medvehagymás ételek mellett előadások és versenyek várják az érdeklődőket, április 7-8. között.

A Medvehagyma Fesztivál nem más, mint „egy hétvége azért, hogy népi örökségünk, a medvehagyma kultúrája megújuljon és átörökítődjön”- mondják a fesztivált szervezők. Aki kilátogat az idei rendezvényre, megismerkedhet a medvehagyma különböző és különleges elkészítési formáival (mint pl. a medvehagyma méz), előadások és kóstolók formájában egyaránt. Lesznek továbbá egészségmegőrző programok, főzőbemutató, zenés programok és vidám vásári hangulat. Lesz Medvehagyma élménytúra és medvehagyma szüretelés, és természetesen a kisvonatozás a "Medvehagyma erdőbe" sem marad el.

TIPP: Tavaly április 9-én megnyitott Orfű új látványossága, az ökoturisztikai látogatóközpont: a Medvehagyma Ház, mely összekötő kapocsként funkcionál a természet és Orfű üdülőterülete között. Interaktív tárlata játékos formában mutatja be a Nyugat-Mecsek és a négy tó ökológiai értékeit, Orfű turisztikai látványosságait, kulturális kincseit. Az épület tetőteraszáról páratlan kilátás nyílik Orfűre és a tóra.

A medvehagymáról
Nevét onnan kapta, hogy állítólag a medvék ezt a növényt keresik és eszik a téli álomból felébredve. Gyógyhatása hasonló a fokhagymáéhoz, kiváló salaktalanításhoz, vértisztító hatású és a szervezet ólommentesítésében is részt vesz. Jó hatással van a bélműködésre, a magas vérnyomásra, tisztítja a veséket és a húgyhólyagot.

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO