Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Winelovers X - Önfeledt borkóstolás és szakmai találkozások

2023. június 06.

Önfeledt borkóstolásról és szakmai találkozásokról szól a Winelovers X, amely a Winelovers Wine Awards nemzetközi borverseny kísérő rendezvénye.

Az eseménynek július 7-8. között az exkluzív belvárosi helyszín, a Continental Hotel Budapest ****Superior ad otthont. Az esemény a résztvevő hazai borászatoknak kiállítási és szakmai kapcsolatépítési lehetőséget nyújt, a vendégek számára pedig korlátlan borkóstolást a meghívott kiállító borászatoknál, találkozást a nemzetközi és hazai szaktekintélyekkel, a borvilág krémjével, valamint részvételi lehetőséget a mesterkurzusokon.

A Szepsy Pince, a Kancellár Birtok és az Eszterbauer Borászat már biztosan ott lesznek a kiállítók között, akiknek száma folyamatosan bővül. Külön stand kerül kialakításra a közép-kelet európai országok által beküldött nemzetközi kínálattal, továbbá a borversenyre nevezett hazai borok közül is elérhető lesz egy speciális válogatás a résztvevők számára a Winelovers exkluzív standjánál.

Idén négy különböző tematikájú hazai és nemzetközi szakemberek által szervezett mesterkurzus is látogatható, melyekre a belépőjegyek a Winelovers X belépők mellé kedvezményesen megvásárolhatók. (A mesterkurzusokra a jegyek önállóan is megvehetőek.)

A Pezsgők - 0,75 vs Magnum mesterkurzust Essi Avellan tartja, aki Finnország első Master of Wine-jaként vált ismertté. Szakterülete a champagne, több sikeres pezsgős könyv szerzője. Ő szervezi a Grand Champagne eseményt, és elismert bírálóként egész évben jelen van olyan neves borversenyeken, mint a Decanter World Wine Awards vagy a Champagne and Sparkling Wine World Championships.

A Furmint as a Sparkling mesterkurzus a furmint fajtára épülő Sauska pezsgőkre fókuszál. 9 bor kóstolása során a pincészet nagykövete, Sebastian Giraldo Makovej, Magyarország 2022-es Sommelier Bajnoka mesél a pincészet 12 évnyi tapasztalatáról, és arról, hogyan találta meg a pincészet saját pezsgőstílusát az évek folyamán. (Sebastian nemrég a Nemzetközi Lengyel Sommelier bajnokság győzteseként tért haza, öt ország versenyzőit maga mögé utasítva.)

Ripka Gergely, a 2023-as év Borászok Barátja, a TokajGuide szerzője, a Tokaji borvidék népszerűsítője, a TokajMagic kóstolók szervezője mi mással is érkezhetne, mint egy 13 tételes impozáns tokaji aszú sorral.

Czinki Tamás, az egyetlen magyar Master Sommelier, a FELIX Kitchen & Bar head sommelier-je a Champagne Palmer & CO mesterkurzuson a pezsgőház tipikus tételeit mutatja be. A Palmer & Co. egy kooperatív formában működő ház, amely 350 termelőt tömörít, a szőlőterületek 50 különböző faluban helyezkednek el, mindegyik a Champagne régión belül. Ezekből kapunk ízelítőt a Master Sommelier tolmácsolásában.

A mesterkurzusokról részletesen itt olvashatsz.

A Winelovers díjmentes részvételi lehetőséget kínál 100 fő számára, aki a borszakmában, a kereskedelem területén dolgoznak. Várják on-trade (étterem, hotel, catering) és off-trade (kis- és nagykereskedés, szuper- és hipermarket, hard discount lánc, prémium bor választékkal rendelkező élelmiszerüzlet stb.) borszakmai szereplők, munkatársak, valamint borszakértők jelentkezését.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO