Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Visszatér a 'Live on Terrace', Hungaricum koktélok is jönnek vele

2019. július 05.

Idén ismét visszatér az InterContinental Budapest 'Live on the Terrace' eseménysorozata. Élő zene, DJ, gasztrofinomságok és a hotel saját fejlesztésű, magyar találmányok ihlette koktéljai mellett élvezhetjük a nyári naplementéket, miközben Budapest egyik legszebb panorájában is gyönyörködhetünk.

A csütörtök a latin zenéé, amikor a Mai Rumba zenekar játszik a bárban, pénteken pedig a Corso Étteremben az akusztikus zenéé a főszerep, szombaton pedig egy DJ keveri a zenét. Emellett egy komplett gasztronómiai élményt kapnak a vendégek azáltal, hogy maguk is tevékeny részesei lehetnek vacsorájuk elkészítésének - a mostanában nagy divatnak örvendő Green Egg segítségével. Az étterem konyháját vezető Gullner Gergő séf külföldi tapasztalatszerzés után tért vissza Magyarországra, így az őt ért nemzetközi hatásokat biztosan tetten érhetjük az általa kreált fogásokon. A tradicionális fogásokat átalakítva bemutatja a regionális, határainkon átívelő gasztronómiát, a dalmát tengerparttól egészen a Tátráig. A négy évszak szezonális lehetőségeit és a lokális alapanyagokat helyezi előtérbe, valamint kifejezetten figyel a környezettudatosságra. Ehhez kapcsolódóan a világszerte egyre elterjedtebb „zero waste” trendet követi, az élelmiszer minden hasznosítható részét felhasználja. A hotel tetején elbújtatott biokertben termő zöldfűszereket, paprikát, paradicsomot, minicukkinit és minipadlizsánt, epret pedig az étterem és a bár fogásaiban láthatjuk viszont.

Az InterContinental Budapest vendégeinek a bárban is szeretnék bemutatni a minőségi magyar alapanyagokat, így hazai pálinka és gin kerül a poharakba. A világhírű magyar találmányok ihlette koktélok azokat az innovatív, izgalmas történeteket dolgozzák fel egy-egy különleges italban, amiket akár a külföldiek is ismerhetnek – mint a Rubik-kocka, a C-vitamin vagy a golyóstoll –, most pedig meg is kóstolhatják őket extravagáns köntösben. Szent-Györgyi Albert előtt tiszteleg az ikonikus Vitamin C nevű koktél. A látványos, vodkaalapú koktélhoz mozsárban apróra tört, fanyar ízű C-vitamin-tabletta kerül, a friss ízeket pedig a tonik még jobban kiemeli. A citrus sorbet és a Corso Elixír is saját készítésű, a megpirított koktélparadicsomot és a friss fűszernövényeket pedig a biokert adja hozzá. A Live on the Terrace vendégei egészen szeptemberig részesei lehetnek ennek a komplett gasztro- és zenei élménynek.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO