Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

„Vissza a természethez!” a 11. Marie Claire Fashion Days-en

2019. október 29.

A természetesség iránti vágy, a fenntarthatóság szövi át az idei Marie Claire Fashion Days-t, amelyet november 22–24. között a Millenáris Park B épületében rendeznek meg. Három nap alatt harminc magyar tervező mutatja be 2020-as tavaszi–nyári kollekcióját az újrahasznosítás jegyében.

A szeptemberi zöld lapszámunk és a GO GREEN! Marie Claire kihívássorozat után folytatjuk a magazin zöld törekvéseit, és a 11. Marie Claire Fashion Days-t is a fenntarthatóság köntösébe öltöztetjük. Szerencsére ma már nemcsak némán aggódunk a Földünk jövőjéért, hanem különböző módszerekkel teszünk is azért, hogy a bolygónk még sokáig élhető hely legyen. Divatmagazinként mi is hisszük, hogy a világ második legszennyezőbb iparágát, a nagyüzemi ruhagyártást egy teljesen más szemlélettel tudjuk átitatni, ha összefogunk. A hangsúly a mennyiség helyett idén is a minőségen lesz a kifutón, és bízunk benne, hogy a kevesebb néha több elve a gyakorlatban, a hétköznapi életben is egyre jobban működni kezd” – mesél az idei divatshow koncepciójáról László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője.

A Marie Claire idén is nagy örömmel támogatja a magyar tervezők már ismert és új generációját, akik a három nap során szabadon megmutathatják a kifutón, milyennek álmodták meg a jövő évi tavaszi–nyári divatot, és mit tesznek azért, hogy márkájuk ökológiai lábnyoma egyre kisebb legyen. „Nagyon örülünk, hogy idén is sok régi ismerőst és még több ifjú titánt köszönthetünk a tervezők sorában. Évről évre szenvedélyesen támogatjuk a magyar divat fiatal tehetségeit, és hisszük, hogy az öltözködés a személyiségünk játékos kifejezésének egyik formája. A 11. Marie Claire Fashion Days idei tervezőiben az a közös, hogy a kreatív szemléleten túl a fenntartható gondolkodás is kezd beszivárogni a tevékenységükbe. Vannak köztük olyanok, akiket már évek óta foglalkoztat az újrahasznosítható divat, a hulladékmentes szabászati eljárások és a környezetkímélő gyártási technológiák gondolata, és vannak, akik most ismerkednek a zöld életmódváltással. Ők ígéretes kezdők, akik nyitottak a Földünket érintő problémákra, és tenni szeretnének a változásért, aminek nagyon örülünk” – folytatja László Krisztina.

November 22–24. között tehát mindenképp érdemes ellátogatni a Millenáris B épületébe a 11. Marie Claire Fashion Days-re, amelyen kreatív, játékos bemutatók, egyediséggel átszőtt különleges kollekciók várnak mindenkit a fenntarthatóság jegyében. Velünk tartanak a nagy magyar tervezők: TOMCSANYI, Celeni, Nora Sarman, NUBU, Elysian, CAKO, VIKTORIAVARGA, megcsodálhatunk két exkluzív show-t Anita Pasztor és KATTI ZOÓB különleges darabjain keresztül, és izgalmas kísérőprogramokon kapcsolódhatunk ki.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO