Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Vidékre is betört a minőségi street food

2017. július 27.

Óriási az igény vidéken a minőségi street food-ra, pedig a fővároson kívül mindenhol gyerekcipőben jár a színvonalas utcai étkeztetés.

   A Magyar Street Food Egyesület szerint a hamburgerpiacon már vannak próbálkozások, de a forradalom sokkal lassabban megy végbe, mint ahogy Budapesten tapasztalható. A helyzeten folyamatosan javít a Food Truck Show partnereiből álló büfékocsi karaván, akiket évről évre több vidéki város hív meg különböző rendezvényekre. Sikerük a helyi kereskedőknek is jó visszajelzést, hiszen az érdeklődő tömegekből látszik, hogy vidéken is van kereslet a minőségi street food-ra. 

 

Elsöprő sikert aratnak vidéken a Food Truck Show partnereiből álló büfékocsik, a street food-osok érkezése több ezer embert mozgat meg egy-egy rendezvényen. A 15-30 válogatott egységből álló országjáró karaván idén 2 budapesti és 8 vidéki városban szerepel: a csapat általában a nagyobb városi rendezvényhez csatlakozik, mint gasztronómiai különítmény.

 

„A kocsikból kapható mártott szendvicsekre, mexikói vagy épp orosz street food-okra a vártnál is sokkal nyitottabbnak bizonyult a vidéki közönség, sokan az egész kínálatot végigkóstolják. A kígyózó sorokkal a helyi kereskedőknek is üzenünk: van igény és kereslet a minőségi alapanyagokból készült ételekre. A hamburgerpiacon már látszanak az ilyen fajta törekvések. Egyre többen tüntetik fel például, hogy saját buciból, vagy minőségi marhahúsból készítik a burgerüket” – mondta el Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke.

 

A food truck karaván idén többek között Miskolcon, Egerben, Szekszárdon, Zalaegerszegen, Győrben és Veszprémben járt. A nagy sikerre, és számos felkérésre tekintettel a szervezők jövőre megduplázzák az állomásokat, ráadásul egy új, egyedi programponttal is kiegészítik a gasztro különítményt. A tervek szerint a konvoj egy 34 méteres óriáskerékkel, és a fiatal magyar utcai művészek versenyeként bemutatott Street Art Show-val vág neki a nyári szezonnak.

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO