Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

VI. PirosLábos fesztivál - Nyitott porták Szigetmonostoron

2019. október 03.

A PirosLábos fesztivál immár hatodik éve az, aminek eredetileg kitalálták: egy családias rendezvény, ahol a vendég egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet.

Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont a rendezvénynek, ahol elfeledett receptek kelnek életre, porták ősrégi kapui tárulnak szélesre, hogy bemehessen rajta a vendég, és átélhesse, milyen is lehetett régen, illetve milyen most az illatos, fűszeres falusi élet. A fesztivál jeligéje idén a harmónia/harmonika, a cél most is a stílusos vidéki élet, a családias hangulat, a hagyományok kortárs formáinak keresése lesz.

Évről évre egyre több udvar nyílik meg, különleges koncertekkel, előadásokkal. A nagyszínpadon, a plébánia udvarában az Etnofil és a Csángálló zenekarok lépnek föl, de ellátogat a fesztiválra Miqueu Montanaro, Móser Ádám és Kertész Endre, a Kamondy-trió, a jubiláló Kőbéka együttes, Zazie, és természetesen a Szigeti Veszedelem. Felcsendül Pulcinella éneke, és a baptista rezesbanda hangja. Az udvarokban hangszersimogató, családi és gyermekműsorok, lovasfarm, irodalmi beszélgetések, különleges vendégek várják a betérőket. A fesztiválra való belépés ingyenes, regisztráció nem szükséges. 

Szigetmonostor egy bájos falu Budapesttől 25 km-re, a Szentendrei-szigeten. GPS koordinátákkal leírható, műholdképen fellelhető, de kézzelfoghatóan csakis a Dunát komppal átlépve, ide betoppanva válik személyessé és nagyon is szerethetővé a látogató számára. A rendezvény megközelíthető Szentendre és Dunakeszi felől autós komppal, Szentendre belvárosából gyalog, komppal és elektromos busszal, valamint a Tahi hídon keresztül közúton.

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO