Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Vasárnap zár a Gulácsy-kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

2023. augusztus 22.

Vasárnap zár a Gulácsy-kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában, ezért a hétvégén a múzeum meghosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat.

    Vasárnapig látogatható a 20. századi magyar művészet egyik legkülönösebb alakja, Gulácsy Lajos életmű-kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában, amelyet eddig már több mint hatvanezren tekintettek meg.
    A mintegy kétszáz művet, azon belül 84 festményt bemutató nagyszabású kiállítás új összefüggések megvilágításával tárja fel Gulácsy Lajos művészetét. A tárlaton a közismert képeken kívül több újonnan azonosított alkotás is látható, valamint olyan művek is, amelyek korábban még soha nem szerepeltek kiállításon. A festmények, rajzok, illusztrációk mellett Gulácsy-kéziratok, a művészről készült fotók, valamint kortársainak néhány jellemző alkotása egészíti ki a bemutatót.
    A kiállításhoz kapcsolódó, a Letűnt idők nyomában. Gulácsy Lajos, Fáy Dezső és Keleti Arthúr Itália igézetében című kamaratárlat is megtekinthető a hét folyamán.
    Az utolsó héten minden nap tárlatvezetések várják a közönséget, pénteken, szombaton és vasárnap pedig 19 óráig tart nyitva a múzeum.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO