Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Vasárnap indul a galoppszezon a Kincsem Parkban

2024. március 28.

Húsvét vasárnap elkezdődik az idei galoppszezon a Kincsem Parkban a hagyományos kapunyitó versenynappal. A világ leggyorsabb lovai, az angol telivérek négy hónapos téli szünetet követően állnak ismét starthoz hazánk egyetlen lóversenypályáján.

    Szotyori Nagy Ádám, a létesítmény ügyvezető igazgatója csütörtökön elmondta, hogy galopp-, agár- és ügető szakágban állnak rajthoz a versenyzők a Kincsem Parkban. A szezon első napján nyolc futam indul és a galoppal kezdenek.
    Kiemelte, hogy a hároméves lovak legnagyobb eseménye a Derby.
    Mint mondta, két nemzetközi versenynap is lesz a szezonban: az egyik a Donau Derby augusztus 4-én, a másik pedig a fő verseny, a Kincsem Díj szeptember 8-án. Tavaly Angliából is érkezett versenyző, ez is mutatja, hogy emelkedik a verseny színvonala - tette hozzá.
    Idén is várnak nemzetközi résztvevőket a szomszédos országokból: Szlovákiából, Csehországból, Németországból és Angliából - mondta.
    Szotyori Nagy Ádám az idei szezonban augusztus 4-én először megrendezésre kerülő osztrák Donau Derby versenyről beszélt, amelyet hatalmas sportdiplomáciai sikernek nevezett. Mint mondta, "Közép-Kelet Európában az elmúlt 150 évben ez a verseny volt a teniszben a Wimbledon".
    Az ügyvezető igazgató felidézte, hogy a napokban volt a Kincsem nevű magyar versenyló születésének 150. évfordulója, amelynek ünneplése végigkíséri az egész évet.
    Kiemelte: hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) emlékérmét bocsátott ki Kincsem születésének 150. évfordulójára, 3 ezer, illetve 15 ezer forintos értékben. Mint mondta, a csodakanca 54 versenyen indult és ugyanennyi futamot nyert, ami utánozhatatlan, ezért a Kincsem Park is a ló nevét viseli.
    Hangsúlyozta, hogy idén vannak fejlesztések és újdonságok: ilyenek a gyeppályás versenyek, amelyek a szezon első napjától lesznek. Ez lehetőséget ad a versenyzőknek és a lovaknak, hogy ne csak szintetikus, homokos pályán, hanem gyepen is kipróbálhassák magukat és hozzászokjanak a talajhoz.
    Kiemelte, hogy az infrastruktúrának és a kiváló talajnak köszönhetően Közép-Kelet-Európában a legjobb pálya a Kincsem Parkban található.
    Arról is beszélt, hogy a futtatási kedv növelése érdekében folyamatos akciókkal próbálják a futtatókat, tulajdonosokat segíteni, a költségeket csökkenteni, abban reménykedve, hogy ezáltal a lólétszám és ezzel egyidejűleg a színvonal is növekedni fog valamint a fogadási kedv is javul.
      Szotyori Nagy Ádám azt is kiemelte, hogy a lóversenyek mellett egész tavasszal és nyáron különböző tematikájú rendezvényekkel is várják a látogatókat, figyelembe véve a szórakoztatást és a sportszakmai szempontokat egyaránt.
    Elmondta, hogy a koronavírus-járvány óta folyamatosan emelkedik a nézőszám, ami annak köszönhető, hogy egyre népszerűbbek a lóversenyek: többek között a fogadások, valamint az egyéb programok, fesztiválok és gyerekprogramok is vonzzák a közönséget. Most vasárnap és a kiemelt eseményeken is ingyenes lesz a belépő a Kincsem Parkba.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO