Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Ünnepi örömzene délutántól a tűzijátékig

2017. augusztus 16.

Megnyitása óta a Müpa minden augusztus 20-án jazzmuzsikával köszönti az államalapítás ünnepét és egyúttal az új hangversenyévad indulását is.

Egy szűk héttel az augusztust záró New Orleans Swingfesztivál előtt ezen a délutánon és estén – a tűzijáték mellett – a jazz veszi át a főszerepet. Az előadók az eddigiekhez hasonlóan a Müpa előtti szabadtéri nagyszínpadon, valamint a Zászlótérben és az Üvegteremben várják a közönséget.

A zongorista Pataj György és a gitáros Juhász Gábor triója a belső termekben lép fel, hozzájuk csatlakoznak jam session jelleggel a meghívott vendégszólisták, a magyar jazzélet népszerű muzsikusai, Ávéd György,Bille Gergő,Gyémánt Bálint és Varga György. A szabadtéri színpad programja az idei Jazz Showcase közönségdíjasának koncertjével indul. A fúziós jazzt játszó Vörös Janka e-Series 2013-ban alakult, klasszikus jazzalapokra építkező zenéjükben az elektronikus hangzás dominál. A tradicionálisabb jazzmuzsika kedvelőinek biztosan nem okoz csalódást az RP Show koncertje. A frissen alapított kvintett vezetője a klarinétos-szaxofonos Dennert Árpád, zenéjüket leginkább a swinges hangzás jellemzi. Ahogy a közönség már évről-évre megszokhatta, a tűzijáték előtt és után a Police Big Band kétrészes koncertje gondoskodik a jó hangulatról. A nagyzenekarra hangszerelt jazz-standardek között felcsendülnek Duke Ellington, Count Basie és Sammy Nestico népszerű szerzeményei is, így a Szalóky Béla trombitás-harsonás vezette zenekar garantáltan táncra perdíti a közönséget.
 
2017. augusztus 20. szombat, 17:00 — 23:00
Zászlótér, Üvegterem, Kültér
 
Közreműködők:
Vörös Janka e-Series
RP Show
Pataj György Trió
Juhász Gábor Trió
Police Big Band (művészeti vezető: Szalóky Béla)
Ávéd János, Zana Zoltán – szaxofon
Bille Gergő – trombita
Gyémánt Bálint – gitár
 
Rossz idő esetén a szabadtéri eseményeket a Fesztivál Színházban rendezik meg.
 
További információ: https://www.mupa.hu/program/jazz-0820-2017-08-20_17-00-zaszloter
 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO