Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Újraindítási csomaggal készül a főváros

2021. február 08.

Újraindítási csomaggal készül a fővárosi önkormányzat a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítése utáni időszakra, ezzel segítve a budapesti vendéglátóipart.

Gy. Németh Erzsébet (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettes hétfőn online sajtótájékoztatón közölte: Budapest turisztikai újranyitási csomaggal segíti a válságban lévő vendéglátóipart. A fővárosi önkormányzat a saját területén kiterjeszti a teraszszerzési lehetőségeket, egyszerűsítik a kérelmek befogadását és gyorsítani fogják az elbírálásukat.
    Elmondta: majdnem száz százalékban elengedik a teraszok bérleti díját, növelni szeretnék a közterület-használati lehetőségeket, kiterjesztik a helyiségbérleti díjak kedvezményét, valamint csökkentik majd a rendezvények szervezéséhez szükséges adminisztrációs terheket is.
    Gy. Németh Erzsébet hangsúlyozta, a "tavaszi újranyitáskor" két szempontot tart a főváros a legmegfontolandóbbnak: rugalmasan szeretnének reagálni a szakmai felvetésekre, ugyanakkor garantálva az emberek biztonságát.
    A nyitást bejelentő kormányzati döntések után "a budapestiek ki szeretnének majd szabadulni a hosszú téli hónapok bezártságából". Ugyanakkor mivel a vírus nem tűnik el, egy darabig az élet a főváros utcáin, terein zajlik majd - mondta a főpolgármester-helyettes. Úgy fogalmazott: "a szakma és a fővárosi vezetés egyetértett abban, hogy a biztonságunk, egészségünk megőrzése szempontjából fontos, hogy a nagy eufória ellenére ne zárt helyeken, hanem nyitott tereken, lehetőleg minél nagyobb távolságot betartva találkozhassunk".
    A fővárosi csomag arra fókuszál, hogy lehetővé tegyék a legtöbb szabadtér igénybevételét és megnyissák a közösség számára ezeket - jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, ugyanakkor hangsúlyozta: az újranyitás egyik feltétele, hogy minél nagyobb arányban oltassák be magukat a budapestiek.
    Az újraindítási csomagról szólva elmondta azt is, hogy áruszállítási pontokat alakítanak majd ki az érintett vendéglátóhelyek környezetében, a helyiségbérleti díjak maximális kedvezményét pedig ez év végéig biztosítják majd.
    Közölte: az újraindítási csomag összeállítását folyamatos konzultáció előzte meg az ágazat képviselőivel, és ez rendszeres marad.
    Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes elmondta: a csomag intézkedései még bővülhetnek az egyeztetések eredményeképpen.
    Közölte, vállalták azt is, hogy a vendéglátóhelyek bérlőinek kérésére a két évnél hamarabb lejáró bérleti viszonyt meghosszabbítják a veszélyhelyzet időtartamával, továbbá szeretnének segíteni fővárosi rendezvények megszervezésében.
    Elkezdődött azon helyiségek felmérése, amelyekben úgynevezett open office-okat lehetne kialakítani a rendezvényszervezők számára, és információs helpdesket is létrehoznak számukra a járványügyi jogszabályokról, előírásokról. Csökkenteni szeretnék a rendezvénytartási engedélyek kiadásához kapcsolódó adminisztratív terheket is - tette hozzá.
    Kiss Ambrus jelezte: az államigazgatás által szervezett események közterület-használati díját egy rendezvényalapba gyűjtenék, és abból támogatnák közvetlenül a szektort. Ezzel szeretnék ösztönözni a kormányzatot, hogy az általuk szervezett események után minden esetben fizessenek közterület-használati díjat - mondta.
    A fogyasztást ösztönző kommunikációs újranyitási kampányt is terveznek, hogy ezzel is segítsék a fővárosi rendezvények népszerűsítését - mondta.

Forrás: MTI

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO