Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Újra Budapesten a Black Food Festival!

2020. január 21.

Egy elképesztő nemzetközi turné kellős közepén visszatér Budapestre a Black Food Festival. A magyarok által alapított fesztivál nem csak fekete vagy sötét színű különleges ételekről és italokról szól, hanem magáról a fekete szín kultúrájáról, a kreativitásról, a nyitottságról. Arra buzdít, hogy merjünk valami újat és szokatlant kipróbálni. Fekete dizájn és fashion tárgyak, dark zene, alternatív hangulat... Sötét lelkek, gyönyörű gót arcok, tiétek a terep!

A turné Berlinben indult nemzetközi újtára, majd Tel Aviv és Helsinki következett, ezt követően pedig egy vakmerő fordulattal New Yorkban is megrendezték a fesztivált, mely meghódította Brooklynt. Úgy tűnik, a koncepció a legváltozatosabb kultúrákban működik, hiszen az amerikai állomás után jött Isztambul, London, majd Afrika egyik legnyitottabb és leggyorsabban fejlődő országában, Kenyában is megtartották a fesztivált (Nairobiban). A koncepció adaptálható, az első franchise rendezvény Tallinnban volt, 4000 vendéggel.

A magyar fővárosban március 21-én rendezik meg ismét a fesztivált, melyen a résztvevők fekete kávé különlegességeket kóstolhatnak majd a Caffe Perté jóvoltából, valamint lesz kiváló fekete sör választék (kisüzemi és minőségi nagyüzemi egyaránt): a Guinness például üde színfoltként a Hop House 13 világos sörét mutatja majd be – ez a sör egyébként a Nairobi Black Food Festivalon is jelen volt.

Fekete fagylalt, fekete sütemények, fekete churros, cukorka, fekete tortilla, fekete chiliszósz, fekete hamburger és más sós ételek, vegán, cukor-, laktóz és gluténmentes, valamint street food fogások is lesznek, és igen erős sötét színű macaron kínálat is várható. És lesznek komoly meglepetések, fekete koktél valódi sáska kíséretében, különleges, sötét színű, ritkán látott zöldségek és gyümölcsök is. Lesz egy Black Food of the Year és Black Drink of the Year verseny is, ahol neves szakmai zsűri kiválasztja a legfinomabb ételt és italt.

A fesztiválnak az OFF Kultur ad otthont, a IV. kerületben.

Jegyek

Bővebb infó

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO