Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Újítások a Sziget gasztrofronton. De mennyibe kerül a sör?

2023. augusztus 11.

Bárhol is állunk épp a Szigeten, nagyjából 150 méteres körben biztos találunk egy ún. food courtot, azaz olyan vendéglátós blokkot, ahol kedvünkre válogathatunk ételből, italból egyaránt. Az idén szinte minden szegmensében megújuló fesztiválon a vendéglátás is új arcát mutatja, kínálatában és kényelmi szolgáltatásaiban, valamint további fejlesztésekkel, figyelmet fordítva a fenntarthatóságra is.

    Sziget a vendéglátás terén is új arcát mutatja az idén. A fesztivál területén kialakított blokkokban, ún. food courtokban egyrészt nagy hangsúlyt fektetnek a kényelmi szolgáltatásokra és a gazdag hazai kínálat mellett – a hagyományos „fesztiválételeken” túl - a Sziget partnerei lesznek ismert és kedvelt éttermek és büfék is - bővül a nemzetközi kínálat, és a speciális étrendet követők is elérhetik a nekik megfelelő ételeket. Az árakat pedig úgy határozták meg, hogy a fesztivál nem lehet drágább a fővárosban megtalálható hasonló kínálatnál.

    Szerte a Szigeten 11 food courtot állítottak fel a szervezők, ami összesen mintegy 100 éttermi vendéglátó egységet jelent a fesztiválon, így két program között megéhezve nem kell sokat kóborolnunk, hogy találjunk valami kedvünkre valót. Bővül például a nemzetközi ételkínálat, így többek között van kínai, thai, indonéz, japán, görög, francia, brazil, amerikai, szerb, mexikói, török étel és természetesen a hazai ízek is megtalálhatóak, a lángostól a gulyáslevesig. Persze vannak hagyományos „fesztiválételek” is így akár egy szelet pizzával vagy egy hot-doggal a kézben, a másik kezünkben pedig egy itallal vonulhatunk színpadtól, sátorig. Aki pedig ennél többre vágyik, akár kedvenc éttermébe is belefuthat a Szigeten, ahol ott van a Mák étterem, a 101 Bisztró, a Yama, a Zing Burger, a Che-Che Burger, az Unicorn Bistro, a Meraki görög étterem, az A Table, Vegan Love, a Digó Pizza, a Nemo Fish & Bar vagy akár a BITE. De még nincs vége a sornak: Több food truck blokk is van a Szigeten, ahol az ország kiemelkedő food-truck vendéglátósait kínálják ételeiket. Több tematikus food court is található a rendezvény területén, így a két vöröshús mentes ételek két blokkban is lesznek, illetve a nemzetközi kínálatot is egyben találhatjuk meg, két blokkban is. Örvendetes, hogy a szervezők gondoltak a „mentesen” étkezőkre, így vegetáriánus, vegán, gluténmentes, laktózmentes és cukormentes kajákból is van választék, mint ahogy több gyömölcs-zöldséges pont is fellelhető, ahol egészséges turmixot, ha úgy tetszik, vitamin bombát is készítenek a bulizóknak. A szervezők a kényelemre is nagy figyelmet fordítottak, a blokkokban árnyékolt ülőhelyeken lehet majd nyugodtan fogyasztani, ha épp nem sietünk a koncertre. Ja, és ne feledjük, hogy a Szigeten ott az ALDI is széles választékkal, vagy akár grill ételekkel.

    Az idei év egyik nagy törekvése a vendéglátás fenntarthatóságának fokozása. A szervezők alapvető célja, hogy kisebb karbonlábnyom mellett elkészülő ételeket kínáljanak a vendéglátóhelyek. Ennek érdekében a szervezők kampányt indítottak a vendéglátósok körében, aminek következtében a vendéglátó partnereink 80%-a legalább két vegetariánus főételt kínál, sőt 40% feletti van a vöröshúst egyáltalán nem kínáló partnerek aránya. A kampány célja volt továbbá, hogy a vendéglátósok minél nagyobb arányban használjanak magyar élelmiszert. Mindezen túl bevezettek egy hét pontból álló fenntarthatósági kritériumrendszert is, amiből legalább két kitételben minden vendéglátósnak meg kell felelnie, figyelemmel az étkészletre, a csomagolóanyagokra, az alapanyagokra vagy energiatakarékos megoldásokra és a hulladékgyűjtés módjára is.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO