Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Újdonságok szürete Hegyaljáról: megjelent az új TokajKalauz!

2023. október 03.

Október 3-án megjelent a legnaprakészebb kiadvány a Tokaji borvidék borászatairól, éttermeiről, szállásairól és megannyi egyéb látnivalóiról. A 2021-ben Best European Wine Book díjat is elnyert kétnyelvű kalauzban két újabb pincészet kapott csillagos kiemelést, de a könyv bemutatja az olvasónak, hol érdemes még kopogtatni a 27 településen és környékén. Nélkülözhetetlen útitárs tehát egy felejthetetlen tokaji túrához.

A Borászok Barátjának tollából

    Ripka Gergely, a szerző, akit idén A Borászok Barátjává választott a Kárpát-medence 50 legjobb termelője és a korábbi Borászok Borászai így mesél a friss kötetről: “Az elmúlt két-három év alatt, az előző kötet óta számos új étterem, még több remek kávézó és szálláshely révén is tartogat meglepetéseket ez a borvidék, méghozzá azok számára is, akik eddig jól ismerték ezt a környéket. A célom, hogy a boron túl is akármilyen téma mozgassa helyben a látógatót, ne tévedjen el a minőségek közt.”

Benne minden, ami Tokaj…

    A 170 borászaton, többszáz katalogizált és értékelt referenciaboron és 300-nál is több egyéb látnivalón túl komplex kulturális és történelmi adalékokkal is szolgál a TokajKalauz, csodás fotókkal illusztrálva a szöveges leírásokat. Egy kötet, ami nem hiányozhat egyetlen borkedvelő vagy ínyenc polcáról sem, hisz páratlan részletességgel mutatja be a boron túl, mely fesztiválok, események, rendezvények vagy éppen történelmi emlékhelyek, épített örökségek, kirándulóhelyek és vízitúrázó pontok adhatják a helyszínét egy emlékezetes hegyaljai látogatáshoz. De az útbaigazításon túl izgalmas kóstolójegyzetek, interjúk színesítik a könyvet, többek közt a varsói Wojciech Bonkowski Master of Wine-nal és a tállyai Alkonyi Lászlóval.

Premierek, mesepályázat és további sok-sok meglepetés

    A szerzői gondozásban megjelenő kötetet szerte az országban több helyszínen is bemutatja szerkesztője. (közösségi média felületein lehet követni a premiereseményeket a négy égtáj felé). A kiadvány országos terjesztésben is elérhető már a közismert könyváruházakban. A szerző azonban nem fogyott még ki korántsem erre az évre a meglepetésekből. Október közepén indul a mesepályázat az iskolás korosztályoknak, melynek témája A tokaji aranyvenyige legendája. November 15-ig lehet nevezni (500-2000 gépelt szóban), a pályaműveket Bodó Judit (Bott Pince), Závada Pál Kossuth- és József Attila-díjas író és a TokajKalauz szerzője fogja zsűrizni.

 

 

 

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO