Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Új TRIBE Szálloda Épül a WING Fejlesztésében a Budapest Airport Területén

2023. október 11.

Újabb hotel építése kezdődött el a WING fejlesztésében a Budapest Liszt Ferenc Repülőtéren, a Budapest Airporttal együttműködésben. A 2. Terminál bejáratától sétatávolságra található, 2018-ban megnyílt ibis Styles Budapest Airport Hotel mellett épül fel az új TRIBE. A 8000 négyzetméter alapterületű, 167 szobával rendelkező funkcionális dizájnhotel az üzleti céllal utazóknak és a turistáknak egyaránt kiemelkedő vendégélményt nyújt majd, a minőségi szolgáltatásoknak és a bővülő konferenciakapacitásnak köszönhetően.

    Magyarország első, közvetlen terminál-összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel 2018-ban nyitotta meg kapuit, a WING Zrt. fejlesztésében, a Budapest Airporttal együttműködve. A 145 szobás szállodát fennállása óta többszörösen díjazták, a szakmai elismerésekre és az eredményes működésére alapozva pedig egy újabb, szintén a WING fejlesztésében megvalósuló, TRIBE érkezik a repülőtérre, várhatóan 2025-ös átadással. A TRIBE-ban az utazók számára nyújtott szolgáltatások mellett elérhető lesz egy 150 fős konferenciaterem és két tárgyaló is, emellett a legfelső, 7. emeleten fitneszterem várja a sportolni vágyókat, illetve egy skybar nyújt kiemelkedő gasztronómiai élményt és fantasztikus kilátást.

    „A cégcsoportunk fejlesztésében megvalósult repülőtéri ibis Styles Hotel már a kezdetektől fogva szinte teltházzal üzemel, kimagasló vendégértékelés mellett. A fennálló vendégigényekre és az elért sikerekre alapozva érkezik 2025-ben a TRIBE hotel. Ez lesz a brand második egysége Magyarországon, a szintén általunk fejlesztett Liberty vegyesfunkciós épületében lévő szálloda mellett. A meglévő ibis Styles és az újonnan épülő TRIBE közvetlen összeköttetésben fog működni, az együttes létrejötte pedig fontos mérföldkő lesz a repülőtér életében; a fejlesztéssel tovább bővül a repülőtéri infrastruktúra. Több, mint duplájára nő a rendelkezésre álló szobaszám, a további minőségi szolgáltatásoknak köszönhetően pedig a vendégigényeket magasabb szinten tudják majd kielégíteni” – mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója.

    „A Budapest Airport számára kiemelten fontos, hogy az utasoknak minőségi szolgáltatásokat nyújtson; ennek érdekében partnereinkkel együttműködésben, közös gondolkodás útján folyamatosan fejlesztjük a légikikötőt. A repülőtéren és környékén rendelkezésre álló szolgáltatások, kapacitások bővítésére a növekvő utasforgalom mellett egyre nagyobb szükség van, ezért nagy örömmel fogadtuk az új hotel építésének tervét, amely a 3. Terminál projektünkbe is jól illeszkedik, és az Airport City fejlesztésünk részét képezi” – hangsúlyozta René Droese, a Budapest Airport fejlesztési vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: „Biztosak vagyunk benne, hogy a TRIBE szálloda mind az üzleti, mind pedig a szabadidős céllal utazók számára kiváló szolgáltatást kínál majd.”

    „Budapest egy gazdag történelmi örökséggel bíró város és egyben egy jelentős regionális üzleti központ is. Az ibis Styles Budapest Airport Hotel folyamatos sikere is ezt bizonyítja, miszerint a főváros egyre népszerűbb a szabadidős és a vállalati utazók körében egyaránt” – mondta Frank Reul, az Accor kelet-európai fejlesztési alelnöke, majd folytatta: "A Budapest Airporttal együttműködésben épülő második szállodával megerősítjük az Accor jelenlétét Közép- és Kelet-Európa egyik stratégiai fontosságú célállomásán, amely pedig egy egyedülálló lehetőség arra, hogy az egyik leggyorsabban növekvő márkánk, a TRIBE portfólióját Magyarországon is bővítsük.”

    A TRIBE márka élen jár a megfizethető áron elérhető, elegáns, funkcionális dizájnszállodák között. A repülőtéren megvalósuló hotel 8000 négyzetméter alapterületen 167 szobával várja majd az utazókat, a márkára jellemző közösségi szolgáltatásokkal és kortárs dizájnkoncepciójával. A hotel kibővített szolgáltatásait elsősorban az üzleti célközönségre, illetve az átutazókra szabja, és a vendégek maximális kényelmét helyezi fókuszba; a tágas étterem és a lounge terület összesen 140 fő, míg a terasz 60 fő befogadására lesz alkalmas.

    A Budapest Airport hosszú távú fejlesztési elképzelései nem csak az utasterminál, hanem a hozzá kapcsolódó infrastruktúra és szolgáltatások bővítésére is kiterjednek. A terveket úgy alakította ki a repülőtér-üzemeltető, hogy az elsőként megépült hotel szomszédságában még egy szállodaépület is helyet tudjon kapni. A hotelbővítésre felhasználható terület a tervezett többszintes parkolóház, a központi intermodális csomópont és a további irodaházakat magában foglaló Airport City fejlesztéssel integráltan került kijelölésre. Az új szállodaépület tovább viszi az ibis Styles karakteres homlokzati megoldásait, elegánsan összekötve a két épületet - a tervezőiroda ez esetben is az Aspectus Architect. Belsőépítészeti szempontból a TRIBE új irányt jelöl ki, eltérve a meglévő, letisztult ibis Styles belső dizájntól. A nemzetközi TRIBE standardot követve egy merészebb és lendületesebb belsőépítészeti koncepció kerül megvalósításra. A belsőépítészetért az Ester’s Partners felel. A szálloda kialakítása a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével zajlik; egyike lesz az első BREEAM minősítésű hoteleknek Magyarországon.

    A hotel szerkezetépítési munkálatait a Swietelsky Magyarország Kft. végzi, a földmunkálatok pedig már megkezdődtek. A WING szálloda üzletága ezidáig négy hotelprojektet valósított meg sikeresen, összesen 519 szobával. Az idei évben ez a lista tovább bővül az Ibis Budapest Stadium és Tribe Budapest Stadium szállodákkal (további 332 szobával). A repülőtéri TRIBE hotel megépítésével pedig a cég belép a már legalább 1000 szállodai szobát megvalósított ingatlanfejlesztő vállalatok elit klubjába.

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO