Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Új közösségi közlekedési eszköz indul Budapesten: olcsó, környezetbarát és menő

2019. július 08.

Hamarosan a fővárosi utakon lesz az új, 100%-ban magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező, közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer.

Az Uber eltűnésével, a Bubi, Blinkee, GreenGo népszerűségének növekedésével alapjaiban változott meg Budapesti közlekedés szerkezete. Rövidesen egy újabb lehetőség áll majd azok rendelkezésére, akik valamilyen okból nem tudnak vagy akarnak saját gépjárművet fenntartani, ódzkodnak a tömegközlekedéstől, vagy csak egyszerűen és gyorsan olyan ügyet kell intézniük, amihez kényelmes, egyszerű, mobiltelefonról kezelhető közlekedési megoldást keresnek. Az Az Ogreco Kft. robogó-megosztó rendszere arra az általános problémára reagál, hogy a fővárosi közlekedés szinte elviselhetetlen – egy munkanap alatt akár egy órát is lehet vesztegetni a fővárosban azzal, hogy az egyik helyről a másikba szeretnénk eljutni. Az új közlekedési eszköz elsősorban a belvárosi közlekedésben életét szeretné könnyebbé tenni. Az elindulási szolgáltatási terület is ennek megfelelően került kialakításra.

A kulcsnélküli közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer – ahogy a hasonló megoldások - mobilalkalmazáson keresztül lesz kezelhető. A felhasználók a regisztrációt követően az applikáció térképének segítségével tudják kiválasztani és kezelni a hozzájuk legközelebb eső szabad járművet, amelyekkel egyszerű és könnyű felvétel után azonnal, és minden várakozás nélkül megkezdhetik a személyre szabott és azonnali használatot, majd a hét bármely napján, a nap 24 órájában használhatják azt, minden további bürokratikus vagy szerződéses ügyintézés nélkül. Bárki egyszerűen csatlakozhat a szolgáltatáshoz, csak le kell tölteni és telepíteni az alkalmazást bármelyik webstore-ból (App Store; Android Play), és el kell végezni egy online regisztrációt.

Árazás

Míg mások percdíjjal működnek, addig az ogremobilok használatát perc + km alapon számolja el a szolgáltató, így a kevésbé rutinos, lassabb felhasználók számára is kedvező lehet ez az ajánlat.

  • nincs havi díj
  • egy perc 20 HUF (+ megtett kilóméterenként 79 Ft)
  • 10 Ft/perc parkolási díj
  • maximum fizetendő összeg egy napra: 7500 Ft

A motor műszaki tulajdonságai

  • A végsebesség 43 km/h (tudatosan korlátozták a megengedett legnagyobb sebességről (45 km/h-ról), mert a több mint 10 ezer levezetett km tapasztalat azt mutatja, hogy a közlekedési lámpa rendszer Budapesten a 40 km/h-ra van hangolva (kevesebb lesz így a lámpánál várakozás)
  • Kb. 45 km a hatótáv, de nyugodtan lehet vele hosszabb távokat is menni.
  • 80 kg az önsúly, ami azt jelenti, hogy teljes sebességről könnyebb vele megállni egy váratlan helyzet esetén.
  • Széles abroncsok (budapesti utakkal kompatibilis, repedés, kátyú jóval kevésbé jelent akadályt).
  • Parkolási asszisztens segíti a motor manőverezését tolatás közben

A környezettudatos és fiatalos vállalkozás 100 elektromos robogóval indul, ám a flotta a tervek szerint dinamikusan növekedni fog.

Bővebb infók

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO