Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Új gasztrofesztivál szeptemberben Siófokon

2019. szeptember 09.

Szeptemberben új fesztivállal bővül a siófoki rendezvények palettája: idén először tartanak Sör és Csülök Fesztivált a Fő téren szeptember 13-15. között. Az ősz legújabb gasztrofesztiválján fellép többek között az Abrakazabra és Biga, a Road és a Pa-dö-dő is. Emellett számos kulturális, családi és sportélmény várja szeptemberben is a Siófokra látogatókat. Habár a naptár szerint vége a nyárnak, Siófokon továbbra is zajlik az élet.

A jó időre tekintettel a siófoki Nagystrand egészen szeptember közepéig fogadja a látogatókat, a vízparti élmények mellett pedig számtalan más kikapcsolódási lehetőséget is tartogat a hónapban a város. Szeptember 8-án a Magyar Dal Napja alkalmából az idén új albummal jelentkező, Junior Artisjus-díjas énekes-dalszerző, Szeder ad koncertet a Fő téren. Szeptember 13-án kezdődik a háromnapos Sör és Csülök Fesztivál, ahol a sör- és ételkülönlegességeké lesz a főszerep. A gasztroélmények mellett színvonalas koncertek és családi programok is várják a résztvevőket Siófok új, ingyenes nagyrendezvényén a Fő téren.

Szeptember 21-én a Kulturális Örökség Napja alkalmából a Kálmán Imre Kulturális Központ közös alkotásra hívja a családokat, és bemutatkozik a Siófoki Értékleltár is helyi és kistérségi kézműves termékekkel. A tavalyi sikerre tekintettel a Kulturális Központban idén is megrendezik szeptember 26-án és 27-én a Jazzencia & Swingmánia fesztivált, amely a műfaj aranykorát idézi meg. Csütörtökön többek között fellép az Adri Sisters trió, azaz Fehér Adrienn, Koós Réka és Tunyogi Bernadett a Don Lázi Swingtet zenekarral, pénteken pedig „Jazzkívánságműsor" lesz a Sárik Trióval és Falusi Mariannal. A hónap vége idén is a hagyományok jegyében telik majd Siófokon. Szeptember 29-én, vasárnap Siófok is bekapcsolódik az országos Szent Mihály napi rendezvénysorozatba. A pásztorünnepre emlékezve a város Fő terén népzenei koncertek, néptáncbemutató és tűzgyújtással egybekötött közös körtánc lesz, a kicsiknek pedig népi játszóházzal és kézművesfoglalkozásokkal is készülnek.

Másnap, szeptember 30-án a Kálmán Imre Kulturális Központban megrendezik a Magyar Népmese Napját Benedek Elek születésnapjára emlékezve. Az aktív kikapcsolódásra vágyóknak is számos élményt rejt szeptemberben Siófok. A SUPport csapata továbbra is várja SUP-oktatással, illetve csoportos túrákkal és foglalkozásokkal azokat, akik kipróbálnák az állószörfözést a Balatonon. A Siófok aktívan programsorozat keretében szeptember 20-án a Cinege teljesítménytúrán lehet részt venni, szeptember 21-én pedig a ságvári Marjád-szőlőhegyre lehet eltekerni a Party a szőlőben biciklitúra keretében, ahol a Kecskés Szilárd és Fia Pincészet látja vendégül a résztvevőket.

Szeptemberben is Siófokon kezdődik a Balaton!

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO