Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Új, digitális túraútvonalon keresztül járhatjuk be Kiskőröst

2023. január 23.

Okostelefonnal végigjárható Várostörténeti Digitális Túraútvonalat adtak át, megnyitott a János Vitéz park és kétnyelvű versautomata kapott helyet a főtér közelében. Számos új, a térség turizmusának fellendülését támogató projekt valósult meg Kiskőrösön.

A 2022-23-as Petőfi 200 programsorozat kapcsán Kiskőrös turisztikai fejlesztések sorát valósította meg; új kiállítást mutatott be a Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum, a János Vitéz Látogatóközpont helyszíne pedig egy játszóparkkal is kiegészült. A város történetével egy QR kódokkal ellátott, szórakoztató digitális túraútvonalon keresztül ismerkedhetnek meg a látogatók. A Petőfi szülőház szomszédságában lévő Műfordítói Szoborpark bejáratánál elhelyezett versautomatán pedig több nyelven hallgathatják meg a legismertebb Petőfi-verseket.

Megújult a város turisztikai weboldala, amely a kiskőrösi kistérség kulturális, gasztronómiai és természeti élményeit egységes arculattal, átlátható és felhasználóbarát formában mutatja be. A honlap és arculat megújításáért a Mitte Communications felelt. A hétvégi kikapcsolódásra vágyó belöldi turisták szálláslehetőségeket és egy speciális csomagajánlatot is megismerhetnek a honlapon. A kiskőrösi kedvezményekkel olyan kulturális és szabadidős intézmények látogathatók, mint a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, a Képzőművészeti és Néprajzi Látványtár, a Szlovák Tájház, a János Vitéz Látogatóközpont és a Rónaszéki Fürdő.

A város első turisztikai ajánló filmjének tervezése és kivitelezése a MITTE feladatai közé tartozott. A dinamikus vágásokra, feliratokra és grafikákra épülő videó egy fiatal család szemszögéből mutatja be azokat a kulturális, gasztronómiai és hagyományőrző programokat, amelyek különlegessé teszik Kiskőrös városát. A film a Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum új kiállításától kezdve a hagyományőrző Szlovák Tájházon át a gyógyvíz minősítéssel rendelkező fürdőn keresztül az országszerte ismert kiskőrösi borkultúráig kalauzol végig egy, a városban töltött hosszú hétvége sokszínű programjain. A látogatók nemcsak Kiskőrös, de a térség természeti értékeit is élvezhetik a környékbeli gyalogos és kerékpárutakon, valamint lovas farmokon.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO