Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Tuti tippek egy misztikus Halloween-partihoz

2023. október 27.

Az őszi Halloween az angolszász kultúrából származik, és egyre népszerűbb a világban. Számos módja van annak, hogy megteremtsd a misztikus hangulatot egy Halloween-partin, legyen szó terítékről, dekorációról vagy ételről. Néhány tipp és ötlet segít abban, hogy feledhetetlenné tedd ezt az ünnepet.

    Igazán kellemes, napsütéses ősz kényeztet idén bennünket, viszont ennek ellenére már túl vagyunk a felén, és máris előttünk áll az utóbbi években egyre népszerűbb, az angolszász kultúrából „kölcsönvett” ünnep, a Halloween. És bár sok vitát vált ki, hogy miért is ünnepeljük mi ezt, egyre többen vannak, akik szeretik ennek az ünnepnek a szimbólumait, és a borongós november közeledtét feldobják egy kis tökfaragással, némi dekorációval és akár egy klassz baráti összejövetellel. Íme néhány szempont és ötlet, amellyel egyszerűen megteremthetjük magunk körül a Halloween hangulatát, lenyűgöző asztali dekorációt és terítéket alkothatunk.

Harmonikus, karakteres színek

     Az őszi színek gyönyörű árnyalatai nem csupán a természetben mutatnak jól, hanem otthon is harmonikus, nyugodt atmoszférát sugallnak. Válasszunk hát bátran a természet színei közül: kombináljuk a földszínű árnyalatokat, vörösesbarnát, rozsdás narancsot, terrakottát meleg szürke árnyalatokkal, nyugtató barna tónusokkal és sok természetes fehérrel. Ne féljünk keverni a világos és sötét tónusokat, használjunk bátran kontrasztokat. Tökéletes kombináció például kőporcelán és arany, szépen kiegészítik egymást, mint például a svéd porcelánmárka, a Fyrklövern kínálatából a  szürke Pepper-étkészlet és az aranyszegélyes poharak és evőeszközök a Diamond kollekcióból.

Szabálytalan és hullámzó formák

    Lágyabb és mégis karakteres hatást érhetünk el a terítésnél, ha hullámzó formákat használunk. Helyezzünk néhány szabálytalan formájú dísztököt, rusztikus fa vágódeszkákat az asztalra, de néhány izgalmas színű tülldarabbal is fokozhatjuk a hangulatot. Szintén szabálytalan formákat ígérnek az ősz legszebb kincsei, a színes őszi falevelek is. Néhány különleges sárga levél szintén feldobja majd a barna vagy szürke tónusú asztalunkat.

5 egyszerű Halloween dekoráció az asztalra

1. Kreatív asztalterítés

    Bármilyen őszi vendégséghez is bevethetjük a tök-dekorációt, de Halloweenkor elengedhetetlen. Használjunk egy semleges, földszínű terítőt, harmonizáló textíliákat, letisztultan elegáns, kőporcelán , és helyezzünk el kisebb-nagyobb tököket, ízlés szerint, kreatívan.

2. Praktikus dekoráció

    Igazán lenyűgöző és egyedi Halloween dekorációt kapunk, ha egy nagy tököt jéggel megtöltünk, így egész este hidegen tarthatóak az asztalon levő italok.

3. Ehető pókhálók

A Halloween kellőképpen rémisztő ötlet, amely ráadásul sok kézműveskedésre, kreatívkodásra is lehetőséget nyút. Egyszerű és szórakoztató DIY-ötlet gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt, ha sós pálcikából készítünk finom és dekoratív pókhálókat, amelyeket olvasztott csokoládéval tudunk pókháló mintázatban rögzíteni.

4.Hangulatos cserepek

    Egy szépen terített asztalról nem hiányozhatnak a növények sem. Hogy ez is különleges legyen, ültessünk könnyen gondozható, szép pozsgás növényeket kis kerek dísztökökbe. Csodásan feldobják majd az asztalt!

5. Szellem formájú habcsókok

     Ki mondta, hogy a habcsók csak karácsonykor jöhet? Halloweenre készítsünk a gyerekekkel együtt szellem alakú habcsókokat, amelyeknek a száját és a szemét olvasztott csokoládéval, fekete ételszínezékkel vagy akár színes cukordarával is díszíthetünk.

     Még néhány hangulatos gyertya az asztalra, és készen is van a „tök”életes hangulat, amelyet természetesen egy, az évszakhoz és az ünnephez méltó fogás koronáz meg.

Sütőtökkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy sütőtök (kb. 1 kg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 5 dl víz
  • 2 evőkanál zöldség alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint só, bors

Tálaláshoz (ízlés szerint)

  • 400 gr feketebab
  • 2 dl tejföl
  • kovászos bagett
  • néhány mentalevél

Elkészítés:

    Melegítsük elő a sütőt 225 fokra. Vágjuk ketté a tököt és távolítsuk el a magokat, majd hámozzuk meg és vágjuk fel kb. 2-3 cm-es kockákra. Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, csurgassuk rá a felolvasztott vajat, sózzuk meg. Süssük nagyjából 20 percig, amíg a tök megpuhul, majd öntsük át egy nagy fazékba, öntsük fel vízzel és alaplével és adjuk hozzá a főzőtejszínt is. Forraljuk fel, majd turmixoljuk krémesre, ízesítsük még egy kis sóval, esetleg borssal és citromlével. Ha túl sűrűnek tartjuk, vízzel hígíthatjuk. A babot lecsepegtetjük, tálaláskor pár szemet a leves tetejére teszünk, kanalazzunk rá egy kis tejfölt, és tehetünk rá 1-2 mentalevelet is. Friss, kovászos bagettel kínáljuk.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO