Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Tradicionalitás és székely hagyományok a gasztronómiában - Avagy kerek egész portfolió a kézműves sörtől a székely étteremig

2023. november 17.

A csíki sörfőzés több mint fél évezredes múltra tekint vissza. A Tiltott Csíki Sör Manufaktúra 2014-es indulása óta, az 1516-os bajor tisztasági törvényt betartva készülnek söreik kizárólag helyi forrásvíz, árpamaláta és segesvári komló felhasználásával.

    Több mint 10-féle kézműves sörük bárki számára tökéletes választás lehet: az eredeti Csíki Sörrel a jól megszokott ízeket kedvelőknek, míg vadmálnás és áfonyás söreikkel a lágyabb, gyümölcsösebb ízvilágot preferálóknak kedveznek. Az igazán bevállalósak kedvence pedig garantáltan a chili-gyömbéres vagy mézes különlegességeink lesznek.

    A Csíki Sör párjaként a Csíki Csipszet álmodták meg, amelynek gyára szintén Erdély szívében, Csíkszentsimonban található; termékeinkhez helyi gazdák biztosítják az alapanyagként szolgáló pityókát. Számos egyedi ízvilágú csipszük található meg portfoliójukban, mint például a tükörtojás, szarvasgomba vagy Gyulai kolbász ízű. Emellett pedig az alapízek kedvelői sem maradnak ropogtatnivaló nélkül: sós, sajtos, paprikás vagy hagymás-tejfölös ízű, náluk megtalálható mindegyik! Ráadásul mindegyik vegán, glutén-és színezékmentes.

    Látogatási programjaik is elérhetőek az érdeklődők számára; a Csíkszentsimonba látogató vendégeknek lehetősége van betekintést nyerni egy olyan korszerű üzem technológiájába, ahol lépésről lépésre követhető a kézműves sör és a csipsz készítésének folyamata.

    A Manufaktúra 2018-ban elindította saját névvel fémjelzett franchise hálózatát, melynek egyik magyarországi gyöngyszeme a Csíki Söröző és Étterem Budapesten a Mechwart ligetnél. Tradicionális magyar és székely ételek várják a vendégeket és a hamisítatlan székely vendégszeretet. 2020 májusában nyílt a legújabb és legnagyobb magyarországi Tiltott Csíki Söröző, ahol egy csipetnyi Székelyföldre talál az, aki rajong az erdélyi ízekért és kézműves sörökért.

    Az étterem-söröző koncepciója hűen tükrözi a márka filozófiáját, a tradicionális fogások természetes összetevőinek 90%-át Erdélyből szerzik be.

    Az étterem egyediségét erősíti, hogy minden este székely népviseletbe öltözött táncosok emelik a hangulatot, és a táncoslábú vendégek akár be is állhatnak közéjük.

    A házias ételek és néptánc mellett a sörfőzés valódi élményét is megtapasztalhatja, aki ide látogat. Akár csapatépítő részeként, akár rendhagyó baráti/családi programnak is kiváló lehetőség a néhány órás vezetett sörfőzés, melynek keretein belül a résztvevők edukatív módon tanulhatnak a sörkészítésről, majd ezt követően szakértő segítségével ők is részt vehetnek a folyamatban.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO