Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Több mint tizenöt galéria várja a látogatókat az Art Weekenden

2023. november 12.

Több mint tizenöt galéria várja a látogatókat az Art Weekenden
Eddig több mint tizenöt galéria és kiállítótér jelezte részvételét az Art Weekend Budapest (AWB) programsorozaton, amelyet első alkalommal rendeznek meg a fővárosban december 1. és 3. között.

    A program fő célja, hogy a budapesti galériák év végi vásáraira fókuszálva szélesebb betekintést adjon a budapesti kortárs képzőművészeti színtérről – tájékoztatott a programról a szervező ArtNESZ Képzőművészeti Ügynökség.
    A résztvevők között szerepelnek kereskedelmi galériák, műtermi és banki kiállítóterek is, amelyek akár helyszíni, szervezett túrák keretében, akár önállóan és ingyenesen is látogathatók lesznek.
    A programsorozat elsősorban a magyar képzőművészeti szféra fejlődését és fenntarthatóságát szolgálja, miközben magukra az alkotókra, kiállítóhelyekre irányítja a figyelmet.
    Naponta két alkalommal, több helyszínen, vezetett túraútvonalak is indulnak majd ARTtour néven, míg a Cross-ARTtour eseményeken társművészeti szereplők, például divattervezők, filmrendezők, zeneszerzők, táncművészek kísérik a művészeti sétát, és osztják meg gondolatainkat, érzéseiket a kiállított alkotásokkal kapcsolatban.
    A programok között lesznek műteremlátogatások, beszélgetések a művészekkel, sőt az egyik kiállításhoz kapcsolódva tetováló nap és művészeti vásár is szerepel a programban.
    Az AWB a nemzetközi Art Weekend események sorában helyezkedik el, és a Gallery Weekend Budapest társeseményeként igyekszik tovább erősíteni a kortárs képzőművészet megértését, népszerűsítését.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO