Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Tizenegy német nyelvű alkotást mutat be az idei Szemrevaló Filmfesztivál októberben

2023. szeptember 09.

Tizenegy német nyelvű filmmel, köztük több díjnyertes alkotással várja a közönséget október 5. és 15. között a Szemrevaló Filmfesztivál a budapesti Művész moziban, ezt követően pedig Szegeden, Debrecenben, Pécsen és új helyszínként Veszprémben várja a közönséget.

    A 12. Szemrevaló (Sehenswert) Filmfesztivál, a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal.

    Mint írják, október 5-én a budapesti a Művész moziban Christian Petzold az idei Berlinalén Ezüst Medve díjat és a zsűri nagydíját nyert Tűzvörös égbolt című filmjével kezdődik a filmfesztivál.

    Az alkotás középpontjában egy baráti társaság tagjai között kialakuló szerelmi sokszög áll. A nyitóest vendége lesz a film egyik főszereplője, Langston Uibel.

    A programban szerepel a 2023-as Német és Bajor Filmdíjon egyaránt díjazott Sisi és én című német-svájci-osztrák dráma is, melyben a 40 éves osztrák császárnét Susanne Wolff, Sisi új társalkodónőjét, Sztáray Irmát pedig Sandra Hüller alakítja. A történet szerint Irmát minden megpróbáltatás ellenére rabul ejti a karizmatikus, modern Sisi, ám a külvilág nem nézi jó szemmel az öntörvényű, független szellemet.

    A róka című, az idei Bajor Filmdíjon értékelt alkotás Adrian Goiginger rendező dédapjának igaz története. A második világháború elején a zárkózott fiatal katona egy sebesült rókakölyökre bukkan, amit meggyógyít és magával visz a megszállt Franciaországba.

    Németország idei Oscar-nevezettje, a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon két díjat is elnyert A tanári szoba című alkotás a Német Filmdíjon többek között a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb vágás díját is elvitte.

      Mint írják, a film az elhivatott, fiatal, matematikát és testnevelést tanító osztályfőnök, Carla történetét mutatja be, miközben a tanári szoba a hatalmi viszonyok laboratóriumává változik, és a gyerekek között is egyre nő a feszültség.

    A magyar származású svájci rendező, Barbara Kulcsar Az Aranyéveink című svájci vígjátéka egy frissen nyugdíjba vonuló házaspár újrakezdésének történetét dolgozza fel humorral, mély együttérzéssel.

    Bővebb információk a programokról itt található.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO