Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Te tudod, mit tesznek az ételünkbe Valentin napkor?

2020. február 11.

Idén is egy kis afrodiziákumcsokorral készültünk. Akár étteremben, akár otthon költitek el a vacsorát, az alábbi ételek és alapanyagok közül mindenképp fogyasszatok ma! Felhívjuk a figyelmet, hogy szerkesztőségünk nem felel a következményekért.

Osztriga, rózsaszirom, csokoládé, csilipaprika – az évszázadok során az emberek a legkülönbözőbb élelmiszerekkel próbálták elcsábítani szívük választottját és növelni szexuális teljesítményüket. Bizonyos gyümölcsöket, zöldségeket és fűszereket formájuk és színük miatt tartottak, és tartanak mind a mai napig afrodiziákumnak. Egyébként egyre több kutatás támasztja alá, hogy a vitaminok, ásványi anyagok és enzimek valóban kiválthatnak szenvedélyes érzéseket. De kit érdekel pont ezen a napon a tudomány, mikor a hiedelmek világa sokkal szórakoztatóbb! Kiszűrve az olyan állítólagos életerő-forrásokat, mint a tigrispénisz, szárított spanyol légy vagy rinocéroszszarv, elkészítettük kedvenc vágykeltő és -serkentő alapanyaglistánkat.

Osztriga:
Már a rómaiak is nagyra becsülték, leginkább anatómiai hasonlósága révén gondolták azt, hogy erősen fokozza a nemi vágyat. Casanova állítólag 50 osztrigát evett minden nap. Laboratóriumi patkányokon végzett kísérletek szerint az osztriga D-aszparaginsav és N-metil-D-aszpartát-tartalma felelős a fokozott tesztoszteron-termelésért. Az osztriga gazdag fehérjében, magas a cink- és vastartalma, ezek serkentik az oxigén-anyagcserét.

Spárga:
Nem is olyan régen, a 19. században az a szokás járta, hogy a nászéjszaka előtt három, spárgából készült fogást is belediktáltak a vőlegénybe.

Ginzeng
: ennek a növénynek a gyökerét már évszázadok óta használják Ázsiában, mára pedig az egész világon az egyik legkedveltebb potencianövelő szerként ismerik.

Csokoládé:
Az azték és maja kultúra féltve őrzött afrodiziákuma. Montezuma naponta fogyasztotta. Serkenti agyunk boldogság-hormon termelését. A szerotonin mellett koffeint is tartalmaz, nem csoda hát, hogy erősen stimuláló hatású.

Szamóca:
Még a mesékben is a földieper a legideálisabb gyümölcs, amivel a szerelmesek megkínálhatják egymást. Mártsuk csokoládéba az extra hatás kedvéért, vagy fogyasszuk pezsgő mellé.

Csilipaprika:
nagy mennyiségű endorfint szabadít fel.

Menta:
fogyasztása mindenféle étvágyat megnövel.

Gyömbér:
Nyers, pácolt vagy cukrozott, a gyömbér minden létező formája növeli az erogén zóna érzékenységét. Mielőtt a modern orvostudomány megfelelő fájdalomcsillapítókkal állt volna elő, a menstruációs görcsök enyhítésére is ezt használták.

Méz:
Másnéven „ Aphrodité nektára”. Az aranyszínű, ragadós és édes méz állítólag növeli az energiaszintet. Ragyogó megjelenése, íze és állaga mindig is vonzó és titokzatos marad.

Mangó:
Az indiai költők és filozófusok múzsája, melyet ősidők óta használnak a férfi libidó növelésére Indiában.

Sáfrány:
Ritka és drága fűszer, a történelem során különböző rituáléknál használták; a szépség és a szeretet szimbóluma.

Mandula:
A fehérjében gazdag mandula a termékenység nemzetközi szimbóluma.

Vanília:
Amellett, hogy már az illata és íze is csábító, fogyasztásakor jelentősen növekedik az  adrenalinszint.

Avokádó:
A nátrium- és koleszterinmentes, krémes, vajas textúrájú avokádószeletek mintha a női test domborulatait utánoznák.

Curry:
Így vagy úgy, ez a zamatos és karakteres fűszer felhevíti a kedélyeket.

Híres nőcsábászok és kurtizánok kedvencei

Katalin cárnő, mikor már végképp sürgette az idő, hogy trónörököst adjon Oroszországnak, így rendelkezett: „Hozzatok nekem egy kis kaviárt, és küldjétek hozzám a legjobb kondícióban lévő tisztemet!”
Diane de Poitiers angolnahúslevessel etette II. Henriket, míg Victor Hugo a vöröshagymára esküdött. De Sade márki a borsikafű fogyasztását tartotta célirányosnak. Madame de Pompadour receptje szerint egy tucat tojássárgáját kell felverni, és szarvasgombával dúsítani, illetve reszelt csokoládé is kerülhet az asztalra. Királyi szerelmesét sült zellerrel kínálta, és egy-egy virgonc éjszakát követően reggelente zsázsalevest készíttetett neki, hogy frissen, regeneráltan láthassa el királyi teendőit.

 


Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO