Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Találkoztál már az igazival?

2018. november 30.

Mármint az igazi Mikulással? Ha nem, itt az ideje! Az igazi finn Mikulás magyarországi látogatása során a Vörösmarty téren várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Joulupukki, a finn Mikulás az idei évben is ellátogat a Vörösmarty téri Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárba, és december 6-án 16-17 óra között várja a gyerekeket a téren felállított színpadon.

Egyéb programok a vásáron

 

Adventi gyertyagyújtás

Budapest egyik legforgalmasabb terén felállított óriás adventi koszorú négy gyertyáját az adventi vasárnapokon, így először december 2-án 16 órakor ünnepélyes keretek között, angyali kórus és fanfárok kíséretében gyújtják meg. Advent első vasárnapján Huszti Zoltán, a Budapesti Magyar Szentek plébánia káplánja tart ünnepi beszédet a Magyar Katolikus Egyház, illetve a Katolikus Karitász képviseletében. A több mint 3 méter átmérőjű, mintegy fél méter vastagságú adventi koszorú a tér legszebb dísze lesz, valamint az ünnepi hangulat egyik meghatározó, hagyományőrző jelképe is egyben. A több mint 4 mázsa vessző-alapot fenyő, moha, szalag, csipketermések és aranydíszek teszik még szebbé. A modern, de mégis autentikus koszorú a belváros szívében akár mindenki adventi díszévé válhat.

Adventi fényfestés

A Vörösmarty tér egyik jelképe a Gerbeaud Házban található kávéház, minden bizonnyal Budapest leghíresebb kávézója. A szecessziós-késő eklektikus impozánsa épület 1858-ban épült, idén 160 éves. A vásárt szervező BFTK – a téli fesztivál keretében – szeretné megmutatni Budapest építészeti kincseit is: fénnyel teszi még pompásabbá a házat. December 1-24. között minden nap sötétedéstől fényfestés csodája várja a vásárlátogatókat! A fényjáték megtekinthető minden nap 17 órától egészen a zárásig.

Hangulatos irodalmi estek a Hüttében

A Hütte Bisztró és környezete a város igazi közösségi tere ebben az időszakban, ahol heti tematikus programokkal, magyar borok kóstoltatásával egészülnek ki az adott napra meghirdetett események, ezzel is hangsúlyozva, hogy a hagyomány és a szellemi értékek kéz a kézben járnak, mely egyben a közösségek összetartozásának erejét is jelképezi.

Játszóház

A családok együtt vagy a gyerekek csoportokban készülhetnek megfogható formában az adventre: idén új kézműves játszóházban várják a gyerekeket, akik a gyertyaöntés, a mézeskalács-sütés, a gyöngyfűzés, a nemezelés és a kosárfonás technikáit sajátíthatják el a fűtött faházban. Számos egyéb programmal is megidézik advent szellemét, ünnepélyes szertartás keretében gyújtanak gyertyát az óriás koszorún, nyitott műhely keretében, avatják be egy-egy mesterség kulisszatitkaiba a látogatókat.

Bővebb információ

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO