Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Színre lép az új Salome

2018. június 01.

Interjú a Margitszigeti Szabadtéri Színpad Salome című operabemutatójának nemzetközi sztárénekesével, az utolsó pillanatokban a próbafolyamatba csatlakozó Sera Gösch-sel. A Budapesti Nyári Fesztivál és az opera stábja Rost Andrea visszalépése után az utolsó pillanatban találta meg a június 22-i margitszigeti bemutatóhoz a tökéletes énekest, a tündöklően szép, tehetséges és fiatal török szopránt, akinek titkos álma vált valóra Salome címszerepével.

Már gyerekkorodban nagy szerepet töltött be életedben az opera, mint műfaj. Ez igazi ritkaság!
Kislányként nagyon sok operát hallgattam a nagyszüleimmel, és boldogan utánoztam a szoprán szólamokat. Mindez teljesen természetes volt nekem. Otthon mindig opera szólt, ebben éltünk.

Milyen kedvenceid voltak akkor, mit hallgatsz szívesen mostanában?
Tinédzser koromra már elhalványult bennem az érdeklődés az opera iránt. Talán egyáltalán nem is foglalkoztam volna operával, ha az iskolában nem erőltetik az operairodalom tanulmányozását. Igazából akkoriban színésznő akartam lenni. Mostanában leginkább azt a zenét hallgatom, amelyiket éppen meg kell tanulnom, de jazz-t, popzenét és bármilyen műfajú muzsikát szívesen hallgatok, ha jó.

Mit gondolsz Salome összetett és ellentmondásos motivációiról, személyiségéről és szerepéről?
Salome olyan fiatal nő, vagy inkább elkényeztetett tinédzser, aki pontosan tudja, hogyan manipulálhatja a többieket. Megszokta, hogy mindig megkapja, amit akar - egészen addig, amíg nem találkozik Jochanaannal, aki nem viszonozza a közeledését. Salome lelkiállapotát megérteni csodálatos belső utazás volt. Számomra ez a legnagyobb szerep, amit valaha játszottam! Ráadásul egy fizikailag és érzelmileg is nagyon nehéz szerep, mely rengeteg energiát követel. És van egy történeti dimenziója is: Heródes Antipás, Salome apja kétszeresen is házasságtörő a bibliai történetben. Ez napjainkban is elfogadhatatlan! Az eredeti Salome-történetet egyébként Márk és Máté evangéliumából ismerjük, Oskar Wilde azonban megváltoztatta az eredeti történetet: nála Salome nem egyszerűen anyja áldozata, hiszen az író egy erősebb személyiséget adott neki. Ő egy valóságos szörnyeteg! Énekesi karrierem kezdete óta az operairodalom két karaktere nyűgözött le engem igazán: Salome és Lulu. Most, hogy az egyiket elénekelhetem, egy álmom válik valóra.

Hogyan érint a szerep nagyon hangsúlyos spirituális dimenziója?
Amikor megformálom valaki portréját, próbálom őt valóban élővé tenni. Persze, könnyű azt mondani, hogy Salome csupán egy őrült kislány... De amikor belépsz a világába, el kell gondolkodnod például a teljesen működésképtelen családjáról. Ez valójában egy nagyon összetett szerep. 

Bécsben élsz, a szecesszió egykori fővárosában. Hogyan tetszik Budapest?
Imádom ezt a várost, csodaszép! Az emberek nagyon kedvesek és nagyszerűek az ételek. Mindig öröm fellépni itt, és remélem, hogy a jövőben gyakrabban lesz részem ebben.

Hogyan szeretsz kikapcsolódni egy nehéz szezon vagy fellépés után? Természetesen nagyon fontos a jól töltött pihenőidő, és remélem, hogy néhány nappal a Salome bemutatója után erre a világhírű budapesti gyógyfürdők egyikében kerül sor, például éppen a Margit-szigeten!

A Salome című operabemutató június 22-én és 24-én, két alkalommal látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

További információk

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO