Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Szeptember 8-án kezdődik és közel egy hónapon át tart a Koreai Kulturális Fesztivál

2023. augusztus 23.

A koreai kulturális örökség sokszínűségének bemutatása apropóján az idén szeptember egész biztosan a koreai kultúráról fog szólni Budapest-szerte. A szervezők 4 helyszínen 12 programmal és élő közvetítésekkel várják az ázsiai kultúra iránt érdeklődőket. A fesztivál középpontjában a K-gugak áll, mely a koreai hagyományos kultúrából és művészetekből kiindulva egészen napjainkig mutatja be a koreai zenét.

Koreai koncertsorozat

    A Koreai Kulturális Fesztivál koncertsorozatának eseményein a hagyományos koreai zene, a gugak számos különböző arcát mutatja be a „K-gugak” kezdeteitől egészen napjainkig. A Magyar Zene Házának színpadán fellép a geomungo koronázatlan királynője, Heo Yoon-jeong vezetésével a Black String; a Gyeonggi tartománybeli népdalok mestere, Lee Hee-moon által fémjelzett „NAL projekt”; valamint a tradicionális koreai hangszerek hangját a kortárs zene nyelvén megszólaltató Park Jiha.

JONGMYO JERYEAK, ősi királyi rituális zenék és táncok Koreából

    A Nemzeti Gugak Központ világkörüli turnéja egyik európai állomásaként hazánkba érkezik, hogy előadják a JONGMYO JERYEAK-ot, amely a királyi ősök rituális zenéje a Jongmyo Szentélyben. A JONGMYO JERYEAK, ami a nemzet első regisztrált Szellemi Kulturális Öröksége volt 1964-ben, felkerült a UNESCO Emberiség Szellemi Kulturális Örökségeinek listájára 2001-ben. A magyarországi nagyszabású, 90 perces előadásban 54 zenész és 18 táncos lép az Erkel színház színpadára.

Workshopok & Szimpózium

    Azokat, aki szeretnék közelebbről megismerni a koreai zenetörténetet és kipróbálni a koreai hangszereket, különböző témájú workshopok és szimpóziumok várják a Koreai Kulturális Központban és a Hagyományok Házában. A 2004-ben alapított Jindo Nemzeti Gugak Központ szakemberei elkalauzolják a résztvevőket a hagyományos koreai zenét és táncot magába foglaló K-gugak világába.

Népzenei témájú filmek klubja

    A 2007 óta Magyarországon is megrendezett Koreai Filmhét népszerűsége is mutatja a távol-keleti ország filmjeinek egész világot meghódító népszerűségét. A szeptemberi kulturális fesztiválnak köszönhetően két olyan különleges filmet is bemutatnak a Koreai Kulturális Központ filmklubjában, amelyek középpontjában a koreai zene és tánc áll, mindez persze a koreai filmművészet fordulatos elemeivel megfűszerezve.

Jeong Kwan, a koreai templomi konyha nagymestere

    A Koreai Kulturális Központ felkérésére a koreai templomi konyha nagymestere, Jeong Kwan szerzetesnő érkezik hazánkba, hogy az egészségmegőrzésről, az élet tiszteletéről, valamint a fenntarthatóság elgondolásain nyugvó koreai templomi konyha lényegéről meséljen. Az előadást online élőben közvetítik majd. A 2023-as Koreai Kulturális Fesztivál programjairól töb itt olvasható, vagy az esemény Facebook oldalán.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO