Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Szeptember 7-én jön a 11. Pozsonyi Piknik!

2019. szeptember 04.

Minden eddiginél több színházi és gyerekprogrammal várja az érdeklődőket szeptember 7-én az immár tizenegyedik Pozsonyi Piknik, Újlipótváros kulturális, összművészeti fesztiválja.

A 11. Pozsonyi Piknikre a XIII. kerületi Újpesti rakparton, valamint a Pozsonyi úton a Jászai Mari tér és a Szent István Park közötti területen kerül sor szeptember 7-én délelőtt 10-től. Ez a szombat a hagyományoknak megfelelően egy élménydús napot kínál az itt lakóknak és az ide látogatóknak, tartalmas kulturális programokkal, különleges élményekkel, érdekes látni- és hallani valókkal, finom étkekkel, jó hangulatban eltöltött baráti beszélgetésekkel.

A Pozsonyi Pikniken jelen lesznek Pozsony városának előadó művészei is, akik remek programmal csalogatják majd a vendégeket Pozsonyba. Az egésznapos pikniken a vendégeket budapesti és vidéki színházak, könyvkiadók és iparművészek várják, előadásokkal, dedikálásokkal, bemutatókkal. A résztvevőket a rendezvény három színpadán, a Rakpart- Fidelio és a Tündérkert Gyerkőcszínpadon és kísérő rendezvényein több mint 100 produkció és mintegy 50 órányi program várja. A Rakpart Nagyszínpad háziasszonya, mint oly sok éve, az idén is Csáki Judit lesz. A színpadon, többek között Kováts Kriszta, a Budapesti Operettszínház, Szent Efrém Férfikar, a Vígszínház, a Pesti Magyar Színház, a József Attila Színház, a Fischer Annie Zeneiskola, a Kifli zenekar és a Roxy stúdió művészei lépnek fel. Itt kerül majd sor a nemzetközi szinten is elismert szlovák népdalénekesek, néptáncművészek és népzenészek, autentikus hagyományőrzők műsorára és a legendás újlipótvárosi énektanár, Sík Olga emléke előtt tisztelgő koncertre - egykori tanítványok - köztük Pitti Katalin és Domahidy László– közreműködésével. A Rakpart Nagyszínpadon kortárs táncszínházi előadásokkal zárul majd a Pozsonyi Piknik, hiszen itt köszönthetjük szombat este a Nemzeti Táncszínház és az idén 20. születésnapját ünneplő, Őze Áron vezette Dunaújvárosi Bartók Táncszínház művészeit. A Fideilo Színpódium programja az irodalom a kamaraszínházi előadások és a kortárs és klasszikus zenei műfajok kedvelőinek helyszíne. A produkciók között köszönthetjük a Rózsavölgyi Szalont a Vidám Színpad, a Zeneakadémia, a STETL zenekar, a Gólem Színház, a Játékszín, az Átrium, az ED IS ON, a Staféta, az Önként és Dalolva Társulat művészeit, valamint a Mozsár Műhely előadóit. A Fidelio színpad fővédnöke Jordán Tamás színművész, aki a Piknik szép hagyománya szerint egy általa választott Radnóti verssel köszönti majd a közönséget.

A Radnóti utca és a Rakpart zöldterülete gyerkőc birodalommá változik. Itt várja a gyermekekkel érkező családokat a Tündérkert Gyerkőc színpad, ahol a családok apraja s nagyját a PannKa Közösségi Tér bábos dúdolója, a Ferencvárosi Pinceszínház, a Budaörsi Latinovits Színház, a Pagony, a Holdvilág Kamaraszínház, a Zichy Szín-műhely, a Karinthy Színház, a Jazzformers- és az APNOÉ Zenekar, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zenészei, énekesei, színészei szórakoztatják majd. A Tündérkert meserengeteg interaktív hétpróbás kalandjátékkal, kézműves workshopokkal, Zenebölcső, Napra-Forgó és Iciri-Piciri zenés, bábos játékkal, meseillusztrátorok és muzsikusok dedikálásával várja a publikumot.

A Katona József utca és az Újpesti rakpart sarkán újra lesz Balkoncert, egy olyan „szerenád”, amit az erkélyről adnak Hábetler András és művész társai az utcán sétálóknak. Lesz „színészsimogató”, újra elindul majd a hajós séta Deák Gáborral és nagy örömmel köszönthetjük majd a Pozsonyi Pikniken a 100 éves Bálint gazdát, aki a könyvbemutató beszélgetés után dedikálja új kötetét. Az idén 30. születésnapját ünneplő Láng Téka standjánál, a Piknik örökös háziasszonya és alapítója Rédei Éva és vendégei várják minden órában új dedikálásokkal a közönséget. Itt 17 órakor kezdődik a Láng Téka XXX, a könyvesbolt születésnapjára megjelent kötet kollektív dedikálása.

A közönség nagy örömére a közel 50 színház, 20 könyvkiadó, valamint a kulturális terek standjainál az idén is óriási kedvezménnyel válthatunk bérletet, színházjegyet vagy vásárolhatjuk meg legújabb kedvenc olvasmányunkat. Új programként várja a közönséget az iparművész és design utca, ahol nem csak vásárolhatunk, hanem szemlélői is lehetünk egy-egy alkotás születésének. Az idén sem marad el a látványos tombolahúzás, ahol a tengernyi értékes kulturális program és finomság mellett egy egész hetes Egyiptomba szóló utazást nyerhet a legszerencsésebb látogató. Természetesen egy egész napos programon nem maradhat senki étel, ital nélkül – a 11. Pozsonyi Pikniken az izgalmas programok mellett gasztronómiai csemegék és a Piknik díjnyertes fesztivál eper bora is várja a látogatókat.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO