Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Szent Márton Újborfesztivál és Libator lesz a hétvégén a szentendrei Skanzenben

2023. november 10.

Kézműves borászatok boraival, libaételekkel, lámpás felvonulással, kézműves foglalkozásokkal és koncertekkel várja a Szent Márton Újborfesztiválon és Libatoron a szentendrei Skanzen egész hétvégén az érdeklődőket.

    A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum csütörtöki közleménye szerint a Márton-napi mulatságok hangulatát a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes eleveníti meg a múzeumban. A látogatók bepillanthatnak az őszi társas munkák légkörébe, megismerhetik Szent Márton életét, érdekességeket tudhatnak meg a libakultusz eredetével kapcsolatban.
    A programot a Langaléta Garabonciások Márton-napi előadása színesíti, lesz mesemondás, történelmi-irodalmi borműhely, őszi csemegék és kézműves termékek vására.
    A Skanzen Étteremben libaételek várják a látogatókat, de aki maga szeretné elkészíteni Márton-napi finomságait, az főző workshopon is részt vehet a Skanzenben - hangsúlyozzák a közleményben.
    A kézműves foglalkozásokon a gyerekek készíthetnek textil- és szalmaliba, csuhé tök és tűzzománc ékszer mellett lámpást a Márton-napi felvonuláshoz.
    A Skanzen Vigadó színpadán többek között fellép Gulyás László vándormuzsikus, zenél a Makám Együttes és a Montanaro Duo, valamint a Dresch Vonósok, a Sarjú Banda és a Tatai Szarkalábak is színpadra lépnek - írták.
    A múzeum portái, házai 16 óráig, a Skanzen Vigadó és a kézműves vásár 18 óráig tartanak nyitva. Az egész napos programsorozatot mindkét napon őszbúcsúztató koncert és táncház zárja.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO