Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Szegedi Hungarikum Fesztivál

2017. augusztus 02.

Sokadik alkalommal mutatkozik be augusztus 10. és 13. között Szegeden az idén kiváló minősítést szerzett szegedi Hungarikum Fesztivál.

Sokadik alkalommal mutatkozik be augusztus 10. és 13. között Szegeden az idén kiváló minősítést szerzett szegedi Hungarikum Fesztivál.

 

A központi programokhoz több kísérőrendezvény is társul, a fesztivál vendégei pedig a belváros egyes éttermeiben és cukrászdáiban meg is kóstolhatják majd a szürke marhából, mangalicából, libamájból, vagy szarvasgombából készült ételspecialitásokat. Kiállítások is várják az érdeklődöket: bemutatkozik a Zsolnay porcelán és a Halasi csipke – hasonlóan az előző évekhez – a Somogyi Könyvtárban.

A két éve hagyományteremtő céllal útjára indított fesztivál célja, hogy az országban megtalálható kiváló hazai árukat, szolgáltatásokat bemutassa. A rendezők, a Pálma Reklám Stúdió fesztiválszervezői olyan termékekre szeretnék az idén is felhívni a figyelmet, amelyek különleges minősége, hírneve vagy egyéb jellemzője Magyarországhoz kapcsolódik, azaz hungarikumok.

A Széchenyi téren felállított pavilonokban a minőségi magyar pálinkától, boroktól a tradicionális kézműves portékákon át, a rétestől a kürtős kalácsig szinte mindenféle hagyományos hazai terméket kínálnak a négy nap alatt.

Az idei fesztivál érdekessége lesz az a fröccsudvar, amelyet szintén a Széchenyi tér árnyas platánjai alatt alakítanak ki: itt a fröccs mellett minden olyan ital kapható lesz, amelynek készítéséhez hagyományos szódát használnak.

Az óriási Pöttyös hajó is kiköt a Széchenyi téren, várva a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt.
Az idei fesztivál péntekén Guinness-rekordkísérletnek lehetnek tanúi a látogatók: elkészítik az eddigi legnagyobb szegedi papucsot.

Természetesen az idén is felvonultatják a „szegedikumokat”, azaz a szegedi hungarikumokat is, mint amilyen a világhírű szegedi papucs, a paprika, a szőregi rózsa, valamint a makói hagyma, vagy a szatymazi őszibarack.
A kulturális hungarikumoknak pedig a téren felállított színpad ad majd helyet: itt a fesztivál ideje alatt hagyományos magyar nótákkal és cigányzenével szórakoztatják az érdeklődőket. A fesztivál kísérőprogramjaként szervezik meg az idén először a Hungarikumok a Dél-Alföldön című konferenciát. A fesztivállal egy időben rendezik meg Szegeden a Világ Magyar Vadászainak I. Találkozóját, amely eseményeivel szintén kapcsolódik a Széchenyi téri programokhoz.

 

http://hungarikum-fesztival.hu/

 

 

  

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO