Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Százszorséf – Michelin-csillag ragyog a Gellért Hotelre

2018. október 29.

Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes étterem head chefje ezúttal a Danubius Hotel Gellért Márton napi borfesztiváljának “díszvendégeként” a fesztivál exkluzív 'Lakosztályétterem' eseményének vendégeit varázsolja el fine dining ételsorával és a hozzá tartozó borválogatással.

Az eddigi borfesztiválok során egy merőben új gasztronómiai fogalmat is bevezetett az idén 100 éves Gellért Hotel. Elsőként a szállodák között, lakosztályétteremként nyitotta meg a nagyközönség körében azt az apartmanját, mely a legszebb kilátást mutatja a fővárosra, és melyben eddig legjelesebb vendégei szálltak meg. A kezdeményezés közkedvelt hagyomány lett mára, a programban Michelin-csillagos éttermek séfjei adják egymásnak a kilincset.

A híres 422-es apartman ezúttal november 9-én és 10-én ad helyet a limitált exkluzív vacsorának, amikor is Palágyi Eszter ételsorát élvezhetik a vendégek - a Márton nap égisze alatt - főszerepben természetesen a libával.

Előételként libamáj, lila káposzta, fonott kalács, levesként liba consommé főételként pedig liba confit kerül az asztalra. A desszert Costes mézes-krémes, valamint a Séf Somlói galuskája lesz és minden fogáshoz válogatott borokat kínálnak. Tudva, hogy Palágyi Eszter konyhájának egyik legfőbb ismérve a fine dining alapokon nyugvó, szüntelen újításokra törekvő játékosság, már most szárnyalhat a fantázia, hogy micsoda ízek kelnek majd életre ezeken a szenzációs vacsorákon. Különleges ráadásként a séf személyesen tálal és mesél az ételekről majd. A hatfogásos vacsora résztvevői a Márton napi Borfesztiválra is beléphetnek, ahol korlátlan bor- és pálinkakóstolás várja őket.

Bővebb információk

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO