Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

SopronFest elnevezéssel új fesztivált rendeznek jövő áprilisban Sopronban

2022. december 15.

Sopron szerte mintegy húsz helyszínen lesznek kulturális, gasztronómiai és turisztikai programok 2023. április 22. és 30. között a SopronFest programsorozat részeként. Az új fesztiválon adja hosszú idő után újra első fesztiválkoncertjét a Quimby.

    A tíznapos fesztivál újszerű formátumként jelenik meg a hazai piacon - közölte a soproni születésű Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, akik 30 éve a VOLT Fesztivált is alapították.
    Régóta vágytak arra, hogy egy újfajta fesztivált indíthassanak, amely "kellően mai, ugyanakkor a város értékeire, a helyiek büszkeségeire épül". A szervezői munkában szerep jut a soproniaknak, mert a városi programokat részben ők szervezik.
    Váncza Panna projektvezetőt elmondta, hogy 2023-ban a fesztiválozást másképp képzelték el, mint a korábbi években: a SopronFest hangsúlyos része lesz a koncertkínálat a Lővérekben, ugyanakkor a város adottságait kihasználva igyekeznek "belakni" az egész várost.
    Részletezte: a Fő téren lesz a megnyitó és a napközbeni koncertek, a 150 éves Liszt Ferenc Kulturális Központban és a város több pontján pedig színházi előadások, podcast fesztivál, kiállítások várják a közönséget, kiegészülve helyi kávézók és éttermek különféle ajánlataival.
    A Lővérekben a koncertek sorát április 28-án a Quimby nyitja, de fellép mások mellett a Carson Coma, Azahriah, a Follow the Flow és az On the Low is.
    Másnap a Halott Pénz és a Wellhello mellett Beton.Hofi, Krúbi, a Valmar, Lil Frakk, a World is Mine vendégeként pedig Yamina és Jauri adnak koncertet.
    A zárónapon, vagyis április 30-án Majka, a Tankcsapda, Dzsúdló, a ByeAlex és a Slepp, a Punnany Massif és a Margaret Island lépnek fel, a koncertsorozatot pedig a Necc Party zárja.
    A belvárosban, a Tűztorony tövében lesz április 27-én a SopronFest megnyitója, ahol az Analog Balaton koncertezik, a fényfestéssel felöltöztetett Tűztorony erkélyén pedig a Be Massive Horizon, Dj Metha és a soproni Secret Fusion produkciók lesznek hallhatók.
    A Fő téren napközben fellép Lovasi András, a Szalonna és Bandája, Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter és Bérczesi Róbert új közös formációja, a SziamiKarma zenekar is.
    A képzőművészeti programok között szerepel Kiss Tibor, a Quimby szövegíró-frontemberének tárlata és Weiler Péter Kár lett volna disszidálni című kiállítása. Utóbbi a jövőre 80 éve született fotóművésznek, Lobenwein Tamásnak, a rendszerváltás pillanatainak legismertebb dokumentalistájának állít emléket.
    A szervezők EfZámbó István képzőművész alkotását, egy korabeli Trabantot ajándékoznak Sopronnak, amely közterületi szoborként lesz majd látható.
    Öt képzőművész érkezik a városba, akik a SopronFest ideje alatt alkotnak és a hűség témáját mutatják be. Az elkészült műveket soproni éttermek, szállodák vásárolhatják meg és állíthatják ki.
    A Soproni Egyetem stratégiai partnerként csatlakozott a SopronFest programsorozatához, egyrészt a campus az esemény egyik színterét biztosítja, másrészt létrehozták a Soproni Egyetem Diákbérlet, amellyel hozzájárulnak ahhoz, hogy a látogatók az egyetem és a város keretein túlnyúló kulturális élményhez jussanak - mondta el Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora.
    A meghirdetett programkínálat a következő időszakban folyamatosan bővül, további információk itt találhatók.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO