Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Róma ihlette a Virág Judit Galéria új kiállítását

2024. január 15.

Róma-Budapest címmel február 22-től március 28-ig lesz látható a Virág Judit Galéria új összművészeti tárlata, amelyen a magyar képzőművészet elismert alkotóinak Rómához kapcsolódó képeit, szobrait, műtárgyait állítják ki.

    A közönség a kiállításon klasszikus és kortárs alkotók művein keresztül ismerheti meg az olasz főváros hatását a 19.-20. századi magyar kulturális közösségre - áll a galéria hétfői közleményében.
    A tárlaton mintegy száz műtárgyat láthatnak az érdeklődők mások mellett Aba-Novák Vilmos, Gulácsy Lajos, Keserü Ilona, Markó Károly, Patkó Károly, Reigl Judit és Vaszary János munkái közül, amelyeket magángyűjteményekből, közintézményekből kölcsönöztek a szervezők.
    A korábbi Berlin és Párizs kiállítás után most az eddigi legátfogóbb képet igyekeznek a szervezők bemutatni a közönségnek arról, hogy hogyan vált az olasz főváros a magyar művészet egyik leginspirálóbb helyszínévé. "Itália festői tájai mindig is lenyűgözték az európai művészeket és írókat. A Római Magyar Akadémián számos hazai alkotó töltött el hosszabb-rövidebb időt az antik, reneszánsz, barokk emlékek tanulmányozásával" - idézi a közlemény Kelen Annát, a galéria vezető művészettörténészét.
    A Róma-Budapest tárlat és a hozzá kapcsolódó művészeti kiadvány új kutatásokra alapozva foglalja össze az 1800-tól 1948-ig tartó másfél évszázad művészeti irányzatait. A tanulmánykötet szerzője Kaszás Gábor és Szeredi Merse Pál.
    A tárlat a Falk Miksa utcai galériában nyitvatartási időben ingyenesen megtekinthető, a tárlatvezetésekről a kiállítóhely honlapján és közösségi média felületein lehet tájékozódni.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO