Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Rendhagyó tárlatvezetéseket tartanak a Földalatti Vasúti Múzeumban az idegenvezetők világnapja alkalmából

2024. február 17.

Öt napon keresztül rendhagyó tárlatvezetésekkel várják a látogatókat a BKV Zrt. Földalatti Vasúti Múzeumában az idegenvezetők világnapja alkalmából február végén.

    A társaság Földalatti Vasúti Múzeumában február 21-én, 22-én, 23-án, 24-én és 25-én 11 órától szakértő kalauzolásával, érdekes történetek meghallgatása mellett tekinthetik meg az érdeklődők a kisföldalatti vasút történetét bemutató állandó kiállítást.  - adta ki tájékoztatását a BKV Zrt.

    A régi alagútszakaszban található állandó kiállításon a muzeális járművekbe belépve bárki átérezheti a régmúlt korok hangulatát, emellett tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítenek megismerni az európai kontinens első földalattiját.
    A tárlatvezetések délelőtt 11 órakor kezdődnek. 

      A tárlatvezetés előtt vagy után a 150 éves Budapest közlekedéstörténetének legfontosabb állomásait felvillantó 150 év - 150 közlekedési esemény című időszaki kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők. A Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum kiállításán a közösségi közlekedés 150 kiemelt mozzanatát fotók és tárgyi emlékek jelenítik meg. A közlemény szerint a múzeumok éjszakáján 2023-ban megnyílt kiállítás rekord látogatottságot ért el, eddig több mint 17 ezren látták.
    Az Idegenvezető Társaságok Világszövetségének (WFTGA) kezdeményezésére 1990 óta rendezik meg az Idegenvezetők világnapját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az idegenvezetők jelentős szakmai szerepére, valamint az országimázs szempontjából nyújtott értékteremtő tevékenységére.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO