Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Reflektorfényben a magyar barbecue!

2020. február 28.

Egy-egy nemzetközi barbecue versenyen elért magyar siker vagy nagyobb találkozó nyomán évek óta bukkannak fel a hazai sajtóban barbecueról szóló hírek. Mindezidáig azonban nem sikerült a köztudatba férkőznie a ténynek, hogy maga a műfaj mit jelent pontosan és milyen kultúra kapcsolódik hozzá. Pedig Magyarországon évek óta tombol a barbecue-láz - csak éppen a hátsó kertekben.

Több csapat is belevágta már a fejszéjét az autentikus amerikai barbecue kultúra népszerűsítésébe, de még ma is úton-útfélen félrevezető információkkal találkozhatunk. Ebben nem segítenek a nagy áruházláncok sem, akik a grill-barbecue fogalomzavarba keveredve sem minőségükben, sem funkciójukban nem megfelelő termékeket és alapanyagokat helyeznek kiskereskedelmi forgalomba - ezáltal már az újdonságokra éhes gasztro fanek első sütési élményét elronthatják. Ezért döntött úgy a Budapest Barbecue Company, hogy kinyitja a hazai barbecue-kultúrát és mindent megtesz azért, hogy az mindenki számára érthetővé és szerethetővé váljon. “Szeretnénk népszerűsíteni és a valódi BBQ élvezetét eljuttatni minél szélesebb tömegekhez. Úgy érezzük, már nem csak egy barbecuera specializálódott étterem vagyunk, hanem fel kell vállalnunk a küldetést, hogy a hazai barbecue kultúra egyik úttörőjeként minél szélesebb körben ismertessük és szerettessük meg a barbecuet.” - mondja Kiss Dávid, az étterem szakmai vezetője és tulajdonosa.

Az amerikai gyökerekkel rendelkező hagyományos barbecue a füstös húsokon és az ételkészítési műfajon túl is sokkal többet jelent: kultúrát, szenvedélyt, életérzést. Így a hosszú évek óta tartó tanulás, alkotás és étterem-üzemeltetés után a 2020-as évet a nyílt, elérhető és egyértelmű edukációnak szentelik, immár új néven, Rub & Roll Barbecue-ként. “Úgy éreztük, magunkat is fel kell frissítenünk, a törekvéseinket pedig egy karakteresebb, figyelemfelkeltőbb és „beszédesebb” név jobban támogatja.” - meséli Dávid. Hiszen, ahogy a rock and roll-ért, úgy a barbecue-ért is lehet és érdemes is rajongani!

RUB & ROLL BARBECUE

A Rub & Roll küldetése, hogy megmutassa, a barbecue technika által milyen csodát lehet tenni a hússal és felhívja a figyelmet különleges ízeire és textúráira. Emellett fontos azt is kiemelni, hogy nem csupán néhány felfedezésre váró fogásról beszélünk, hanem egy végtelen lehetőséget magában rejtő konyháról, amely mögött hagyomány, tapasztalat és kultúra áll. A műfaj rajongóiként a hagyományos amerikai BBQ éttermekben, a legnépszerűbb pitmasterektől megszerzett tudást és a több éves tapasztalatot teszik közkinccsé 2020-ban, immár új nevükön. Az új szellemiségben oktató videók, online tudástár, workshopok, receptek, eszközajánló és egy kifejezetten alapanyagokra és azok használatára épülő webshop születik meg, melyek azért jönnek létre, hogy támogassák a hazai barbecue mozgalmat. Emellett folyamatosan fejlesztik és hamarosan be is mutatják a nagyközönségnek saját termékeiket is, melyekkel céljuk, hogy tovább színesítsék a hazai barbecue-palettát és az étterem kínálatát is izgalmasabbá, változatosabbá tegyék. A gasztronómia mellett a BBQ világára Amerikában jellemző, magával ragadó atmoszférát is szeretnék közvetíteni: ahogy a Rub & Roll név is mutatja, a BBQ-hoz tartozó életérzés, mint a rock and roll, egyből magával ragad és megállíthatatlanul gördül tovább (“keep on rolling”).

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO