Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Radák Eszter festőművész legújabb alkotásaiból nyílik kiállítás a Virág Judit Galériában

2023. szeptember 05.

Radák Eszter festőművész elmúlt két évben készült alkotásaiból nyílik kiállítás szerdán Budapesten, a Virág Judit Galériában.

    A Naplementék, bizsergő retinák című, vásárlással egybekötött tárlat szeptember 23-ig látogatható ingyenesen.
     A tárlaton szerepelő több mint 30 ironikus, életigenlő, színes, érzéki és idézetekben gazdag festmény a pop-art irányzattal mutat rokonságot. Radák Eszter többségében tájképet alkot hagyományos technikával, és kiemelt figyelmet fordít a címadásra, amellyel tovább mélyíti a képek narratíváját és hangulatát, egyszersmind párbeszédet indít a nézővel.
    "A festést intuitív módon kezdem el, aztán jön az értelmezés, tehát a kritikai gondolkodás. A hozzáállásom változatlanul pimasz, csak nem hetyke, hanem kérgesebb lett az idővel. Ez egy attitűd" – fogalmazott a festőművész, aki kiemelte, hogy a mostani kiállításon látható művek motívumai - az előző sorozataihoz, illetve a digitális festményekhez képest - önállóbbak lettek, a terek kiszélesedtek és megnőttek, a látvány néhol absztraktabbá vált.
     Radák Eszter 1971-ben született, a Képzőművészeti Egyetemen (itt később oktatási rektorhelyettes volt), illetve az ELTE esztétika szakán végzett. Mesterei között szerepel Mauer Dóra, Klimó Károly, Bak Imre és Keserü Ilona. Több mint három évtizede fest, önálló tárlatait Európa és Magyarország számos nagyvárosában láthatta már a közönség.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO