Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Pünkösd Gyereknappal, "Budapest tengerpartján"

2020. május 29.

A pünkösdi háromnapos ünnepen reggel 9-től este 10-ig ingyenesen látogatható Budapest tengerpartja, a főváros északi határában immár negyedik éve csalogató Lupa Beach. A szintén most hétvégére eső gyereknapi programok elmaradása miatt sem kell búslakodni, mert a Lupa-tó kiváló lehetőséget kínál a gyermekes családok számára is, hogy kipróbálják a számtalan gyerekjátékot és szórakozási lehetőséget. A távoli tengerpartokat idéző környezetben már az előszezonban is élményszámba megy a hangulatos parti sétányon korzózni, mivel a pálmafák szomszédságában 20 szabadtéri teraszos vendéglátóhely várja – színvonalas éttermektől, strandbüféken át, a koktélbárokig – a megéhező vagy megszomjazó látogatókat.

Bár a legtöbben a Lupa-tóra, mint a legszínvonalasabb, természetes vizű strandra gondolnak, egyre több minden miatt érdemes a partjára olyankor is kilátogatni, amikor még nincs strandidő. A "Beach" elnevezésű, karibi tengerpartot idéző fehérhomokos, pálmafás részen már végigsétálni is egyedi élmény. Ráadásul a több mint 2 kilométeres part menti sétány idén már 20 különböző étteremmel, büfével és bárral várja azokat, akik nemcsak korzózni vágynak, hanem szívesen ülnek ki szabadtéri teraszokra, közvetlen a víz partjára. Az aktívabb látogatók számos strand- és vízisportot is kipróbálhatnak a most még túl hűvös vízben, fürdőzés helyett.

A mostani hétvégére esik a Gyereknap is, ami egyelőre rendezvényekkel még nem ünnepelhető, ezért úgy döntöttek a Lupa megálmodói, hogy erre a 3 napra megnyitják a látogatók előtt a kapukat és térítésmentesen beengedik a szabadba vágyó családosokat. A Lupa Beach ugyanis már most is tengernyi lehetőséget kínál a gyerekeseknek, ugrálóvárak, vízi kalandpark, trambulinok, vízi dodzsem, játszótér, kézműves foglalkozás, sporteszközök és pályák, valamint szakképzett animátorok segítik a tartalmas kikapcsolódást. „Az időjárás még csobbanásra ugyan nem alkalmas, de most is nyitva vagyunk, mert szeretnénk, ha mindenki tudná, hogy a Lupa nem csak egy strand. A tengerek mellett az a természetes, hogy elő- és utószezonokban is mindenki a vízparton szeret korzózni, vacsorázni, koktélozni, ezért úgy gondoljuk a Lupa Beach is ideális környezet lehet mindazoknak, akik már ilyenkor is a szabadba vágynak. Ugyanezért biztosítjuk egész szezonban, minden este 19 órától az ingyenes belépést. Ezáltal, aki nem igényli a strand szolgáltatásainkat, az is átélheti azt a különleges hangulatot, ami szerintem csak a vízpartok sajátossága. Mindegy, hogy valaki a párjával sétálgatna, vagy a parti homokban bulizna a naplementében, esetleg egy holdfényes vacsorát fogyasztana el a tó partjára épült étterem teraszán, ezek mind olyan élmények, amiket ha nem éltél még át, nem is tudhatod miről maradtál le. Épp ezért, most nem csak az esti időszakban, hanem az egész pünkösdi hétvégén sem kérünk a hozzánk kilátogatóktól belépőt, hogy mindenki átélhesse egy „tengerparti” séta hangulatát vagy megtapasztalhassa a gasztronómiai szolgáltatásaink változatosságát" – mondja Gerendai Károly, a Lupa Beach megálmodója.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO